Nyáron téli gumival autózni közel olyan kockázatos, mint téli körülmények között nyári abronccsal közlekedni?
(A gumi lobbi nagyon túl tolja ezt , csak azért hogy vegyék minél többen és többet a gumikat.)
Én nem értem hogy aki ilyet ír az vezetett már egyáltalán autót egyik és másik gumival?
Tehát akkor rossz,akkor mégis miről beszélünk hogy csak a lobbi tolja a szöveget ha egyszer tapasztaltad hogy vizes úton már sz ar a téli.
Másik dolog hogy gumit soha nem normális keretek kört kell nézni hanem hogy vészhelyzetben megállja e a helyét. Azt nem tudod befolyásolni hogy mindig normális legyen a helyzet hiába vagy profi sofőr mert más simán megcsinálja neked a vészhelyzetet.
Túl van tolva a dolog, az igaz, de az vitathatatlan, hogy van veszély a téli gumiban nyáron.
Az országúton más jellegű az aszfalt, mint a Hungaroringen. Az úttestből kiálló egyenetlenségekben kell megkapaszkodni kanyarodáskor a guminak. És ha túl puha (kilágyul hőségben a téli), akkor nincs meg a kellő keménysége, emiatt nem tart eléggé, mert elhajlanak a minták, mint a pillecukor, nagy erő esetén elengedik az autót. És van, hogy pont ez a különbség határozza meg, hogy megcsúszik-e valaki a kanyarban.
12 évet (250E+ km) húztam le csak téli, használt gumikkal, mert tudtam olcsón szerezni. Nyári gumi még nem is volt az autóimon.
Mostanra, viszont úgy felmentek a gumiszerelők árai, hogy beruházok majd egy új négy évszakos szettre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!