Mennyire jó ötlet az, hogy a gyorstalpalón átképzett őrmesterek "ingyen" tanítják a 17 éveseket vezetni? Nincs elég baleset az utakon?
“ A középiskolások szeptembertől ingyenes jogosítványszerzésének gyakorlati képzését hivatásos katonák végzik majd.”
1.Nem erre szakképesített oktatók fognak tanítani
2.Egy (mai) 17 évesnek pontosan nulla, vagy ahhoz közeli a felelősségtudata és maximum ugyanennyi a szükségessége, hogy neki jogosítványa legyen.
Ezt nem olvastad el?
A szakoktatói képzésben a Magyar Honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben a 23. életévüket betöltötték, középiskolai érettségivel, valamint legalább két éve érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek. A tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul – írja a Honvédelmi Minisztérium.
23 éves, érettségik van és kemény 2 éve vezetnek.
Ez minden, csak nem egy megbízható oktató leírása.
A civilek járművezető képzése miért honvédségi feladat? Ha a hadseregbe felvetteket képeznék, akkor senkinek a szeme se rebbenne, de így nem értem. Lehet, hogy ezt is Honvédség-propagandára akarják használni?
Én jobban örülnék, ha az erre fordított pénzt a tömegközlekedés támogatására fordítanák, például lehetne teljesen ingyenes a középiskolásoknak.
Ha pedig mindenképpen ingyen akarunk jogosítványt adni mindenkinek, akkor erre lehetne használni a meglévő oktatókat (csak most a tanuló helyett az állam fizet).
Ajánlom figyelmébe mindenkinek a 3. választ az alábbi kérdésnél.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
Az MHSZ-nél végeztem(szereztem) a jogsijaimat....a katonaságnál én voltam a tökös csávó, mert biciklis postás lettem a helyőrségben...hahaha..(bizalmi állás).
amúgy 17 évesen már tudja az ember gyereke, mi is az a felelősség(nagyjából).
18-19 évesen már nagy katonai járműveket kellett vezetni, soha nem hibázott senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!