Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért szeretnek a 90-100as...

Miért szeretnek a 90-100as táblánál biciklizni?

Figyelt kérdés
Egyszer már láttam itt ilyen kérdést csak nem találom. Amikor világos van akkor jobb mert észreveszed. Kamionos vagyok és nagyon tudnak idegesíteni főleg amikor köd is van meg kimegy az út közepére. Múltkor ha pár másodperccel később veszem észre halott lenne. Egyből ledudáltam az útról. Mire jó ez? Máshol nem tudnak?
2010. okt. 30. 20:55
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Na igen én sem szeretem a bicikliseket, főleg azért mert 10-ből 8 teljesen szabálytalan. A maradékkal nincs problémám, ha szabályosan halad, akkor az sem zavar ha feltart, vagy ilyesmi.

De pár megtörtént eset:

1, Rendszeresen látok biciklist pl. olyan szűk 2x1 sávos úton, ami mellett teljesen új, kiépített 2 sávos bicikliút van. Természetesen este, sötétben, kivilágítás nélkül. Mivel szűk az út, baromira nehéz elmenni mellettük. Nem értem mért nem mennek a kiépített bicikliúton. A minősége is nagyon jó, szóval nem mondhatják hogy azért mért szar. Szerintem egyszerűen nem tudják hogy ott van tőlük 1.5 méterre, vagy leszarják....

2, Egyirányú utcában, jönnek szembe. Na itt a problémám igazából az, hogy az út közepén jön! Olyan pofával húzódik le előlem, mintha valami hatalmas szívességet tett volna. Miközben be sem jöhetett volna!!

3, Megállok a zebránál, mennek át a gyalogosok, és ő jobbról elmegy mellettem, úgy hogy a gyalogosok meg ugrálnak félre. Kis híján elüti őket. Ez mindennapos eset a Móricz Zs. körtérnél. Mindig sajnálom, hogy nem rugták le a bicajról a gyalogosok.

2010. dec. 3. 11:01
 22/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, tegyük félre egy percig a hülye általánosításokat (egy biciklis sem ismeri a KRESZt, részegen bicikliznek a kocsmából jövet stb.):

Ha nincs megfelelő alternatíva, hol kellene kerékpározniuk?

Bármilyen hihetetlen, de ha nincs külön tiltás, bárki használhatja az utat. A kamionosnak is csak annyi joga van használni, mint az autósnak, kerékpárosnak, motorosnak.

2014. ápr. 4. 23:55
 23/23 A kérdező kommentje:
Akkor megfelelően kellene használni a bicikliket, hogy sötétben is észrevegyük őket...
2014. ápr. 14. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!