Miért szeretnek a 90-100as táblánál biciklizni?
Na igen én sem szeretem a bicikliseket, főleg azért mert 10-ből 8 teljesen szabálytalan. A maradékkal nincs problémám, ha szabályosan halad, akkor az sem zavar ha feltart, vagy ilyesmi.
De pár megtörtént eset:
1, Rendszeresen látok biciklist pl. olyan szűk 2x1 sávos úton, ami mellett teljesen új, kiépített 2 sávos bicikliút van. Természetesen este, sötétben, kivilágítás nélkül. Mivel szűk az út, baromira nehéz elmenni mellettük. Nem értem mért nem mennek a kiépített bicikliúton. A minősége is nagyon jó, szóval nem mondhatják hogy azért mért szar. Szerintem egyszerűen nem tudják hogy ott van tőlük 1.5 méterre, vagy leszarják....
2, Egyirányú utcában, jönnek szembe. Na itt a problémám igazából az, hogy az út közepén jön! Olyan pofával húzódik le előlem, mintha valami hatalmas szívességet tett volna. Miközben be sem jöhetett volna!!
3, Megállok a zebránál, mennek át a gyalogosok, és ő jobbról elmegy mellettem, úgy hogy a gyalogosok meg ugrálnak félre. Kis híján elüti őket. Ez mindennapos eset a Móricz Zs. körtérnél. Mindig sajnálom, hogy nem rugták le a bicajról a gyalogosok.
Kedves kérdező, tegyük félre egy percig a hülye általánosításokat (egy biciklis sem ismeri a KRESZt, részegen bicikliznek a kocsmából jövet stb.):
Ha nincs megfelelő alternatíva, hol kellene kerékpározniuk?
Bármilyen hihetetlen, de ha nincs külön tiltás, bárki használhatja az utat. A kamionosnak is csak annyi joga van használni, mint az autósnak, kerékpárosnak, motorosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!