Ha valakinek elvették a "B"és "C" kategóriás jogosítványát, vezethet-e kismotort a '78-ban megszerzett (erre való) régi jogsival?
Kerékpárt és lovat lehet vezetni.
Rolleren szokták megszívni, itt és Németországban is, ha elkapják ittasan.
Ezután eltiltják a gépjárművek vezetésétől (ez benne van a bírói ítéletben elvileg, azt kell megnézni).
Mert a roller is gépi hajtású, tehát gépjárművel vétkezett.
Kismotor is gépjármű nyilván.
"Kismotor is gépjármű nyilván"
#2 Ha ez alatt segédmotorkeréékpárt értesz, akkor az nem gépjármű, legalábbis nálunk Magyarországon nem az, csak jármű.
Ebből adódóan szerintem, még azzal a kis pecsétes régi papírral sem vezethetsz kérdező, mivel nem csak az van, hogy elvették a jogsidat, hanem egyúttal eltiltottak a járművezetéstől is, és a segédmotor is ugye jármű.
4.
Elhiszem, hogy az a jogi formula, én önkényesen rövidítettem, mivel arra próbáltam csak utalni, ha például a részeg rollerest (vagy akár a kérdés feltevőjét) a bíró eltiltja a gépi meghajtású járművek vezetésétől, ezzel bukott minden ilyet.
"Feltételezem", az SMKP és gépi erővel van hajtva.
Méghozzá nem rásegítős (pedelec), hanem saját gépi erőből elindulni képes jármű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!