Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha valakinek elvették a "B"és...

Ha valakinek elvették a "B"és "C" kategóriás jogosítványát, vezethet-e kismotort a '78-ban megszerzett (erre való) régi jogsival?

Figyelt kérdés
Viccesen: "ló hajtó" papír, ami még megvan.
2024. máj. 31. 10:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolnám.
2024. máj. 31. 10:54
 2/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
68%

Kerékpárt és lovat lehet vezetni.

Rolleren szokták megszívni, itt és Németországban is, ha elkapják ittasan.

Ezután eltiltják a gépjárművek vezetésétől (ez benne van a bírói ítéletben elvileg, azt kell megnézni).

Mert a roller is gépi hajtású, tehát gépjárművel vétkezett.

Kismotor is gépjármű nyilván.

2024. máj. 31. 11:12
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
Miért vették el?
2024. máj. 31. 11:19
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

"Kismotor is gépjármű nyilván"

#2 Ha ez alatt segédmotorkeréékpárt értesz, akkor az nem gépjármű, legalábbis nálunk Magyarországon nem az, csak jármű.

Ebből adódóan szerintem, még azzal a kis pecsétes régi papírral sem vezethetsz kérdező, mivel nem csak az van, hogy elvették a jogsidat, hanem egyúttal eltiltottak a járművezetéstől is, és a segédmotor is ugye jármű.

2024. máj. 31. 12:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Egy ismerősömnek 1990. körül vették el,a "B"-t de a pecsétes papírral lehetett kismotort vezetni.
2024. máj. 31. 12:55
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Azóta eltelt 30 év, ha nem tűnt volna fel.
2024. máj. 31. 12:58
 7/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
52%

4.

Elhiszem, hogy az a jogi formula, én önkényesen rövidítettem, mivel arra próbáltam csak utalni, ha például a részeg rollerest (vagy akár a kérdés feltevőjét) a bíró eltiltja a gépi meghajtású járművek vezetésétől, ezzel bukott minden ilyet.

"Feltételezem", az SMKP és gépi erővel van hajtva.

Méghozzá nem rásegítős (pedelec), hanem saját gépi erőből elindulni képes jármű.

2024. máj. 31. 13:21
 8/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
52%
SMKP is...
2024. máj. 31. 13:22
 9/13 anonim ***** válasza:
66%
#5 Ha megvan még az a pecsétes papír, és nincs rajta érvényességi idő, akkor meg lehet próbálni. Lehet hivatkozni rá, hogy nincs a papíron határidő, és senki nem jelezte, hogy vissza lenne vonva. Lehet egy ejnyebejnyével elküldenek. De a legjobb egy ügyvédet megkeresni, ha ennyire fontos az a robogó.
2024. máj. 31. 18:00
 10/13 anonim ***** válasza:
52%
Nem valószínű.
2024. máj. 31. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!