Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vezetői engedély meghosszabbít...

Vezetői engedély meghosszabbítása esetén muszáj leadni a régi "jogosítványt"?

Figyelt kérdés

Megújítottam a vezetői engedélyem orvosi érvényességi idejét. Az okmányiridában az ügyintézés során nem kellett leadnom a régi jogsit, így miután kézhez vettem az újat, a régit (mint pl a lejárt bankkártyát is) megsemmisítettem.

Az okmányirodából pedig jött egy sms, higy le kell adnom a régit. Az lenne a kérdésem, hogy mindenképp muszáj lenne ilyenkor leadni a régi vezetői engedélyt? Mi történik akkor, ha nem adom le ? (Nyilván már nem is tudom leadni)

2022. aug. 23. 08:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, le kell adni, 15 napod van rá.

Jelentsd be hogy elveszett.

2022. aug. 23. 09:04
 2/7 anonim válasza:
Ahogy előttem írták, le kell adni és 15 napod van rá. Ha pedig nem adod le, akkor bevonhatják a vezetői engedélyed. Szóval mindenképp érdemes lenne ezt valahogy elintezned, ha akarsz a továbbiakban is jogsit.
2022. aug. 24. 17:41
 3/7 anonim ***** válasza:
engem felhívtak most, hogy adjam le, mindenképpen
2023. jún. 11. 00:08
 4/7 Atlantica válasza:
Szia, ezzel a storyval mi lett aztán? Bejelentetted, hogy nincs meg a jogsid? Megbüntettek? Pont így jártam én is basszus. Amikor megjött az új jogsim kivettem a borítékból, betettem a tárcámba és azzal a lendülettel egy éppen ott lévő ollóval miszklikbe vágtam a régi jogosítványom és kidobtam.:) Az agyamig nem ér el, hogy miért kell azt leadni amikor lejárt....:(
febr. 20. 11:17
 5/7 anonim válasza:

Szia Atlantica!

Ugyanígy jártam én is most!

Mi lett belőle neked?

Hétfőn megyek be a kormányablakba.

Ma kaptam az ügyfélkapura levelet, hogy be vonták a jogsimat, mert nem adtam le. Vicc az egész!

Köszönöm előre is válaszod!

ápr. 12. 23:50
 6/7 anonim válasza:
Srácok! Mi lett a sztori vége? Én is ledaraltam az iratmegsemmisítőn... Ma jött a levél hogy adjam le vagy 500e bünti...
júl. 18. 13:24
 7/7 anonim válasza:

Sziasztok !

Ha bemegyek és szólok ,hogy elveszett akkor is kiszabják a büntetést ?

szept. 30. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!