Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Amikor leadtad a régi jogosítv...

Amikor leadtad a régi jogosítványodat a Kormányablakban, kaptál valami igazolást róla hogy le van adva?

Figyelt kérdés
Postán küldték meg az újat, ott egyből nekiálltak fenyegetni hogy milyen bírósági eljárás lesz ha nem adom le a határidőn belül. Bementem, leadtam, de nem kaptam róla semmit. Hogyan tudom bizonyítani, ha ott az ügyintéző elkeverte volna véletlenül?
2022. jún. 23. 14:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kutya nem fog ezzel foglalkozni, meg ha nem is adod le akkor is maximum akkor lehet ebből bajod ha azt hazsnálod ha épp igazoltatnak vagy épp egy ügyintézés miatt a lejárt jogosítványodat mutatod fel vagy annak a számát iratod rá valamire, mert azt lehet ugyanúgy személyi igazolványnak is használni ahogyan az útlevelet, ha épp mész ügyet intézni de nincs érvényes személyid, vagy nem kaptad még meg az újat, addiga jogosítványt használhatod erre. Meg akkor fog kibukni ha annak a számát írod be valahova vagy a rendőrnek véletlen azt adod át.
2022. jún. 23. 15:53
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ki fenyegetett? Kitalációszaga van a dolognak.
2022. jún. 23. 17:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Le volt írva a levélben, mindenkinek kiküldik aki postázva kéri.
2022. jún. 23. 18:02
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
De ki fenyegetett, azt áruld el nekünk.
2022. jún. 23. 18:08
 5/11 A kérdező kommentje:
Ahonnan küldték a levelet, de már kidobtam.
2022. jún. 23. 18:10
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Azt írtad, higy a postán fenyegettek.
2022. jún. 23. 18:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tudod értelmezni azt, hogy mit jelent a postán küldés?
2022. jún. 23. 18:16
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Postán küldték meg az újat, ott egyből... tehát a postán.
2022. jún. 23. 18:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Régen, ha valaki postázva kérte, akkor igényléskor vonták be, mert már nem volt több találkozó. Ez, a vezetői engedély számával, rákerült az igénylő adatlapra.

Aki az igénylés helyén történő átvételt választott, annál meghagyták, mert csak azzal és az adatlappal együtt volt jogosult vezetésre. Aztán az új engedély átvételekor kellett leadni, csak utána adták át az újat. Az új megléte bizonyította, hogy a régi leadásra került. Aki elfelejtette magával vinni, az nem kapta meg az újat.

Néhány éve, mióta az igénylő adatlap Magyarországon, legfeljebb 30 napig önmagában is jogosít vezetésre, akár postázást kér, akár helyben átvételt választ, igényléskor bevonják; miért maradjon nála?

Ha postázást kértél, nem tudom, miért maradt nálad; ez még régen sem volt így.

Azt ott kellett volna megkérdezned, hogy mivel tudod bizonyítani a leadást?

2022. jún. 25. 21:32
 10/11 A kérdező kommentje:
#9 Köszönöm az egyetlen hasznos választ. Csak akkor jutott eszembe, hogy nem tudom semmivel bizonyítani hogy leadtam, amikor már visszamentem a kocsiba és nem volt kedvem visszamenni.
2022. jún. 25. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!