Mi a teendő, ha nincs meg a régi jogosítvány?
Figyelt kérdés
Még a covid időszakban lett megújítva a jogsim, a régi jogsi viszont nem lett visszaküldve a hivatalnak. Most levelet kaptam, hogy 5 napon belül ha nem adom/küldöm vissza, akkor eljárást indítanak... sajnos azonban sehol nem találom a régi jogsit. Ilyenkor mit lehet tenni? Hivatkozzak esetleg arra hogy elhagytam/ellopták? Vagy ilyenkor ezt nem veszik számításba?2023. febr. 25. 12:01
1/13 anonim válasza:
Ott az érteísítőben az ügyintőzé telefonszáma, jobb ha inkább azt hívod fel. Ha azt vallod, hogy elhagytad, vagy ellopták, akkor biztos, hogy rendőrségi feljelentésről is kérnének jegyzőkönyvet, mivel hivatalos irat amivel vissza lehet élni.
2/13 A kérdező kommentje:
De hát lejárt... akkor mit tudnának vele kezdeni? Rendőrségi jegyzőkönyv nincs, mert nincs is miről, egyszerűen csak nem találom a kártyát, ez csak úgy megfordult a fejemben hogy erre hivatkozok hogy elhagytam vagy ilyesmi.
2023. febr. 25. 12:58
3/13 anonim válasza:
Tök mindegy mire hivatkozol, mert nem tudod bizonyítani. Ha ezt hazudod, csak még jobban jársz, mert arról pont kellene hogy legyen jegyzőkönyv, még sincsen, ami önmagában jogsértés.
4/13 anonim válasza:
"csak még jobban jársz"
Csak még ROSSZABBUL! Elírás.
5/13 A kérdező kommentje:
Értem... nyilván nem akarom rontani a helyzetet.
2023. febr. 25. 13:05
6/13 anonim válasza:
Hagyd a francba, ez csak fenyegetőzés, nem lesz semmi.
7/13 anonim válasza:
#5 Hát ezt csak rontani lehet, mert valamit muszáj leszel mondani. Mert ugye az "elhagytam/ellopták" indoklást arra alapoztad, hogy mivel már lejárt, ezért nem jelentetted a hatóságoknál, de ha már le volt járva, akkor nem is lett volna szabad, hogy nálad legyen, mert vissza kellett volna adni. Szóval itt jó válasz nincsen, valamit mégis muszáj leszel mondani, akkor meg már ha úgyis tök mindegy, akkor nyilván legkézenfekvőbb az igazat mondani: hanyagság.
8/13 anonim válasza:
Szólsz nekik, hogy elveszett. Ennyi.
Csak tudni akarnak róla, mert pár hétig köröztetik.
9/13 A kérdező kommentje:
#6-os Hát azért mikor azt mondják 5 nap múlva eljárást indítanak, az nem valószínű, hogy majd csak úgy feledésbe merül... ;) Úghyog nemkockáztatnám meg inkább.
2023. febr. 25. 14:08
10/13 anonim válasza:
Húgom is kapott ilyen levelet, és elég komoly hangvételű, ha jól emlékszem akkor a NAV-ot is belevonnák a dologba. Ezért is írtam, hogy ott az ügyintéző száma, ő tudja mi a teendő ilyenkor. Tesóm mondjuk már leadta, aznap mikor postára került a levél. Neki egy telefon elég volt.
Üdv:1
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!