Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Dkv bírság kifizetése?

Zétény2 kérdése:

Dkv bírság kifizetése?

Figyelt kérdés

A mai nap folyamán meg büntettek 7000 forinttal, mert nem volt jegyem sem bérletem és mivan ha nem fizetem ki a bírságot, jön a többi csekk de én egyeltalán nem fizetek semmit akkor mit tudnak tenni?

(Tudják a lakcímem és jópár adatot a diákomról)

tegnap 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
behajtják kamatostul. Indulásnak nem 7000 lesz, hanem 15 vagy több. Nem éri meg.
tegnap 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Diák vagy, nem tudják behajtani, ha nincs semmid és jövedelmed sem. Ha ez 5 évig így marad, elévül. Persze attól még tartozni fogsz, az soha nem szűnik meg, de jogi úton nem hajtható be.
tegnap 21:50
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Miért évülne el? Ha felszólítják, újraindul.
tegnap 22:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb hülyeség nem kifizetni.

#3 A fizetési felszólítás már 10 éve nem szakítja meg az elévülést.

tegnap 22:15
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
A BKV-val már megcsináltam 16 éve. Egyszer próbálták volna behajtani, de fent említett okból nem sikerült, nem volt semmi a nevemen, nem volt jövedelmem, a bankszámlám pedig mínuszban volt, nem hogy az inkasszálható összeghatár felett, így behajthatatlan címszóval lezárult a dolog. Akkor 10 évig nem jött utána semmi. Azóta 2 évente küld egy levelet valami végrehajtói iroda, legutóbb egy 7 millió feletti összeggel, de mindig csak annyit válaszolok rá, hogy a tartozás elévült, nem kívánom rendezni, azután nyugi van.
ma 01:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

7 millió?!?!?! Az igen...

Az, hogy valamit behajthatatlannak minősítenek, nem egyenlő azzal, hogy el is évült. Ilyen esetben akkor folytatják a végrehajtási eljárást, ha feltételezhetően lett/van vagyonod, amiből megtérülhetne a követelés.

Én nem venném alapból biztosra, hogy elévült a követelés. Sok minden befolyásolhatja mind a nyugvását (kitolja az elévülés idejét), mind a megszakadását (előlről indul az 5 év).

Például:

- Ha a követelést a jogosult menthető okból nem tudja érvényesíteni, az elévülés nyugszik.

- Az elévülési idő FŐSZABÁLY szerint a követelések esetén 5 év (ha a Ptk. eltérően nem rendelkezik)

- Az elévült követelést bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni (ha a Ptk. eltérően nem rendelkezik)

Arról már nem is beszélve, hogy az elévülés hivatalból nem vehető figyelembe, arra az érdekeltnek kell hivatkoznia. A bizonyítás az érdekeltet terheli...

Ptk-t nagyon ajánlom tanulmányozni ez ügyben...

ma 06:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Kiskorú károkozásáért a szülő felel. Átadják végrehajtónak. Anyád örülni fog.
ma 06:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

“ A szülő és a gondozó felelőssége a gyermek által okozott kárért ”

Ptk.

Csak csináld!

Viszik a lakást, apád kocsiját.

ma 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!