Ha a bérszàmfejtök nem vonjàk a m. vàllalo fizetéséböl a letiltàst amiert bírsàgot kap a cég, a bírsàg kifizetése ràterhelhetö a bérszàmfejtökre?
Birosàgi végzéssel van birsàgolva egy cég mert a munkavàllalo béréböl nem vonta le a letiltàst, igy az kifizetésre sem került az ügyvédeknek.
A bérszàmfejtök egyszerüen figyelmen kivül hagytàk magàt a letiltàst, mindvégig teljes bért kapott a munkavàllalo.
Igy a cèget megbírsàgoltàk.
Idöben megküldésre került részsükre minden dokumentum
Akkor àtfutom a szerzödést.
Köszi
"Birosàgi végzéssel van birsàgolva egy cég mert a munkavàllalo béréböl nem vonta le a letiltàst, igy az kifizetésre sem került az ügyvédeknek.
Igy a cèget megbírsàgoltàk."
Ez nekem így magas. :)
Munkabérre letiltást végrehajtó ad ki. A végrehajtói számlára kell utalni a levont összeget.
Ha nem teljesítik, akkor kötelezhető a cég a levonni vagy átutalni elmulasztott összeg megfizetésére (az adós helyett).
Hogy jön ide ügyvédnek utalás?
Vht:
"A munkáltató felelőssége
79. § (1) A munkabérre vezetett végrehajtásra vonatkozó kötelesség megszegése esetén a munkáltató a le nem vont összeg erejéig készfizető kezesként felel a végrehajtást kérőnek.
(2) Ha a munkabérre vezetett végrehajtásra vonatkozó kötelességet a munkáltató alkalmazottja szándékosan szegte meg, és a munkáltatótól a le nem vont összeget nem lehetett behajtani, a be nem hajtott összeg erejéig az alkalmazott készfizető kezesként felel a végrehajtást kérőnek."
Mivel nem a dolgozót foglalkoztató cég alkalmazottja követte el a hibát, ezért a cég és a külsős cég közötti megállapodás a mérvadó.
Attól függetlenül "perelhető" a külsős cég, "károkozás" miatt. Annál jobb viszont nincs, ha megállapodnak.
Köszi a kutatàst!
A kérdésben is végrehajtorol van szo, csak leegyszerüsitettem ügyvedre veletlen.
A kérdezett esetben elsö felszolitas utan màr birosagi vègzés jött bírsàgrol(habàr nem azonnal). Semmi egyéb, azaz nem vàltoztattàk meg azt, hogy a munkavàllalo helyett a cég lenne a tovàbbiakban az ados. Az ados a munkavàllalo maradt. Es le kell vonni a bèréböl es ki kell fizetni.
Mindenestre màs uton kezdtem megoldani most a dolgot.
Felvettem a birosàggal a kapcsolatot es csak eltöröltetem a birsàgot mivel talàltam jo, befogadhato indoklàst hozzà.vàrjàk a levelet. Még nem jogerös a végzés sem.
Volt bírsàg, nincs bírsàg. Kopp kopp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!