Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vajon bemért a trafipax?

Vajon bemért a trafipax?

Figyelt kérdés

Mai nap mentem a soroksári úton, egyik lámpánal kigyorsitottam nem tudom pontosan mennyire szerintem pont a határon voltam.50es tábla kb 65-70 között mehettem. Majd el is vettem a gázt és fékeztem is

Utána láttam, hogy a lámpától kb 400-450méterte jelezték a wazen, hogy mérnek

Szerintetek bemért?

Meddig lát el egy ilyen trafi?

2024. máj. 28. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Be.
2024. máj. 28. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Bízzunk benne.
2024. máj. 28. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
Kevés az esélye, hogy bemérjen. Egyébként is lehet már arrébb ment a traffipax vagy eleve nem is ott volt ahova jelezték. Talán 64-ig nem is büntetnek meg ha a helyszínen nem állítottak meg.
2024. máj. 28. 16:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ,egyébként kb meddig mérnek ezek?

Milyen távolságba?

2024. máj. 28. 17:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Ekkora távolságból nem tud a lézeres trafi sem olyan képet produkálni amin a rendszám olvasható. Sebességet betud mérni de Kb. 150 m en belül tud rendszámot is leolvasható képet készíteni.
2024. máj. 28. 19:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor megnyugodtam, köszönöm a hasznos válaszokat

Asszem legközelebb jobban figyelek😅

2024. máj. 28. 19:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A hordozható mérőeszközök lézeresek, a fix mérőhelyek hídjain vannak radarosak.

A lézeresnek 1200 méter a mérési távolság lehetősége, ezt a terepviszonyok akár jelentősen is korlátozhatják. A mérési eredményt tárolja, a bemért járművet követi a lézersugár, és a rendszámfelismerést lehetővé tevő távolságban (jó látási viszonyok közt max. 220 méter, rossz látási viszonyok közt a helyzettől függően 20 méter-150 méter) tud olyan képet készíteni, amelyen látható a rendszám; a szükséges képélességhez megfelelő távolságot automatikusan állapítja meg. A beméréstől a fényképezésig mindegy, mennyire csökken a jármű sebessége.

2024. máj. 28. 20:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy a 7-es írja.

Mikor apámat kapták el, akkor 4 képet lehetett megnézni az értesítésen megadott webcímen. Az elsőn a lakott terület táblánál ment 72-vel, ahol nem voltak még házak, és ezen a képen nem sok minden látszódott. A következő képen már csak 65-tel ment, még ezen a képen se látszódott rendszám. A 3. és 4. képen viszont már olvasható volt a rendszám. És nem számított, hogy azokon már 50 alatt ment, mert észrevette a traffit, és belefékezett...

2024. máj. 31. 05:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!