Mi számít akadályozásnak, és indokolatlan lassúságnak? Story time.
Városon belül vezettem, és előttem ment távol másik kocsival egyik ismerősöm.
50-es úton, 43-45-el mentem, stabilan, amit a Waze sebességmérője is jelzett. Mögöttem egy másik autó jött egyre közelebb felém, és villogott is, amit elsőre nem vettem észre, mert azt hittem csak a nap csillant meg a szélvédőjén. Aztán hallom, hogy az illető elkezdte nyomkodni a dudát, és a tükörből láttam, hogy hadonászik is. Nem igazán foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam, hogy csak az átlagos idegbeteg gyorshajtó jelenséget tapasztalom.
Később kettényílt az út, és lett egy belső sáv is, amiben már álltak autók (nem tudom, hogy miért álltak ott, de a külső majdhogynem üresen volt), én jobbra tartás végett mentem tovább, de az idegbeteg továbbra is csak nyomult, amíg le nem mentem egy benzinkúra tankolni, ahol már az ismerősöm várt.
Mondtam neki a történteket, mire ő azt mondta, hogy "Ne csodálkozz, ha indokolatlanul feltartod a forgalmat.". Mondtam neki, hogy 45-el mentem, azt az 5 km/h-t én nem tartom annyira alacsonynak. Ő szerinte ez már indokolatlanul lassú közlekedés, mert az úton ötven a határ, és gondoskodnom kell, hogy a mögöttem lévő autó tudjon haladni a megengedett legnagyobbal, ha az én autóm is bírná.
Velem van a baj, vagy tényleg túlzás ez? Azt megértem, ha valaki 30-al, vagy akár 20-al cammog az 50-es úton, akkor az már akadályozás, de 45?? Tudtommal a sebességhatár, a maximum sebességet mutatja, nem a minimumot. Minimális sebességtábla pedig biztosan nincs ott. Miért kéne nekem pontosan ötvennel menni, ha nekem a 45 is kényelmes, és a többiek is maximum fél percet nyernének azon az 5 km/h-n.
Én voltam a hülye, vagy a dudáló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!