Mennyire számít indokolatlan lassú haladásnak ha erdős utakon, ahol vadveszély tábla van, hajnalban csak 60-al megyek?
A vadveszély véleményem szerint eléggé nyomós indok, így nem lesz indokolatlan a lassú haladás.
Nyilván a kietlen puszta kellős közepén, ahol 10 kilométeres körzetben sehol egy fa / bokor, nem állja meg a helyét ez az indok, de ahol valós a vadak bokorból való kiugrásának veszélye, ott szerintem elfogadható.
Oszt hogy tolsz le?
Amúgy sosem gyorsítok ha előznek, mindegy mennyivel megyek általában lassítok olyankor.
Borsod megyében élek, és tényleges a vadveszély az útvonalamon. A vadak mellett pedig rengeteg a kóbor kutya is
Az a tábla nem hiába van kitéve. Ott vadveszély van, tehát számítanod kell, hogy valamelyik eléd ugrik. Olyan gyorsan menj, hogy lehetőleg a legváratlanabb helyzetben is meg tudj állni, vagy legalább lecsökkenteni a sebességed annyira, hogy az ütközés ereje kisebb legyen.
Én is kerültem már ki vaddisznót éjjel 11 órakor nyílt terepen, Győrtől délre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!