Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a teendő, ha egy vad...

Mi a teendő, ha egy vad kiugrik az autó elé?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tegnap előtt este az egyik ismerősöm sajnos elhunyt autóbalesetben.Röviden annyi történt, hogy a testvérével mentek haza munkából este a megengedett sebességet betartva egyszer csak eléjük ugrott egy szarvas.A sofőr megijedt, elrántotta a kormányt és utána már nem tudta egyenesbe hozni az autót, felborultak és "berepültek" a fák közé.A 19 éves srác( aki az anyós ülésen ült) olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy műtét közben meghalt.A sofőr megúszta könnyebb sérülésekkel.Mit kellett volna másként csinálnia a sofőrnek?Mi a teendő ilyenkor, amikor hirtelen kiugrik elénk egy vad?Kint volt a vad veszély tábla én ilyenkor minimum 2x akkora figyelemmel vezetek és 90 helyett 70-80 km/h-val!
máj. 8. 10:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
85%

Kormanyt ket kezzel markolni es satufek.

Itt egyedul azt tudod csinalni, hogy igyekszel elkerulni az agancsat.

Akkor van eselyed.

Kormanyt nem rantasz a szembe savba, mert akkor frontalis karambol okozoja leszel, arok fele nem rantasz, mert egy vastagabb fa egy tankot is megallit, nem egy autot.

máj. 9. 20:01
 12/13 anonim ***** válasza:
80%

Leírom a tapasztalataimat, de a válasz egyszerű: menj lassabban! Tudom, hogy senki nem szeret lassan menni. Én sem, de mivel erdős területen (Borsod megye) vezetek, és hajnalban indulok itthonról kénytelen vagyok. Bármennyire is idegesítem a mögöttem haladókat. Évek óta vezetek ezen a szakaszon, tudom melyek a veszélyesebb szakaszok. Ezért ha rögtön rosszul lesz valaki a lassabb haladásommal sem fogok gyorsabban menni, egyszerűen nem ér annyit. 70-el sem mentem amikor elütöttem a vadat, több száz ezres kárt okozott.

Tehetsz fel vadriasztót, de ne adjon hamis bizalomérzetet. Én feltettem, a drágábbat vettem meg. Ha csak egyet elriaszt is jó. Amúgy a vadak kevésbé aktívak ha esik, vagy köd van, illetve inkább a nyílt terepeket szeretik. Tehát ha szalagkorlát van az egyik oldalon kevesebb eséllyel ugrik ki.

máj. 9. 23:08
 13/13 anonim ***** válasza:
88%
Nem rángatjuk a kormányt ez alap! Az a legrosszabb. Kicsúszik az autó és onnantól kezdve már csak a szerencsén múlik mi állítja meg. Telibe el kell ütni az állatot és közben lehet fékezni. Ha balra rántod frontálisan ütközhetsz, de simán ki is repülhetsz az útról, ha jobbra akkor ott az árok alaza padka és irány a fa.
máj. 10. 12:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!