Mi a teendő, ha egy vad kiugrik az autó elé?
Kormanyt ket kezzel markolni es satufek.
Itt egyedul azt tudod csinalni, hogy igyekszel elkerulni az agancsat.
Akkor van eselyed.
Kormanyt nem rantasz a szembe savba, mert akkor frontalis karambol okozoja leszel, arok fele nem rantasz, mert egy vastagabb fa egy tankot is megallit, nem egy autot.
Leírom a tapasztalataimat, de a válasz egyszerű: menj lassabban! Tudom, hogy senki nem szeret lassan menni. Én sem, de mivel erdős területen (Borsod megye) vezetek, és hajnalban indulok itthonról kénytelen vagyok. Bármennyire is idegesítem a mögöttem haladókat. Évek óta vezetek ezen a szakaszon, tudom melyek a veszélyesebb szakaszok. Ezért ha rögtön rosszul lesz valaki a lassabb haladásommal sem fogok gyorsabban menni, egyszerűen nem ér annyit. 70-el sem mentem amikor elütöttem a vadat, több száz ezres kárt okozott.
Tehetsz fel vadriasztót, de ne adjon hamis bizalomérzetet. Én feltettem, a drágábbat vettem meg. Ha csak egyet elriaszt is jó. Amúgy a vadak kevésbé aktívak ha esik, vagy köd van, illetve inkább a nyílt terepeket szeretik. Tehát ha szalagkorlát van az egyik oldalon kevesebb eséllyel ugrik ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!