Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Legalább 150-el mentek? Egy...

Legalább 150-el mentek? Egy (több száz milliós)hyper sport autóban túl élhették volna a mercedes az utasai?

Figyelt kérdés
[link]

2024. máj. 5. 18:07
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
64%
#10 Valahol éreztem, hogy ennyit fog ebből felfogni a fotelsofőr :)
2024. máj. 5. 20:18
 12/39 anonim ***** válasza:
0%
Tehát előre tudtad magadról, hogy semmi közöd a közlekedéshez, csak dafke erőlteted. :D
2024. máj. 5. 20:49
 13/39 anonim ***** válasza:
48%
#12 Azt tudtam, hogy fotelsofőrként ennyit leszel képes felfogni abból, amit leírtam. Megpróbálhatnám elmagyarázni, de ha elsőre nem értetted mi a gond akkor másodjára sem fogod, mert egyszerűbb egybitesként mantrázni, hogy "mindenki adja vissza a jogosítványát" mint gondolkodni.
2024. máj. 5. 20:59
 14/39 anonim ***** válasza:
22%
"Megpróbálhatnám elmagyarázni, de ha elsőre nem értetted mi a gond" tehát te sem tudod, mit akartál elmagyarázni, és amint valaki rámutat arra, hogy hülyeségeket beszéltél, már meg is van a kifogás, hogy miért ne is legyen normális érved. EMBER. Ha én balra akarok kanyarodni és nem láttam, hogy jönnek, arra annyi kifogás lehet, hogy aki jött, nem világította ki magát és amúgy is siket vagyok. Minden más csak porhintés és alkalmatlanság.
2024. máj. 5. 21:02
 15/39 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos azóta a suzukis hölgy is elhunyt a kórházban. A gyorshajtó halálával a világ egy kicsit jobb hely lett, de nagy kár, hogy ilyen áron...

[link]

Gyorshajtás-elsőbbség témáról épp most volt egy cikk:

[link]

"a gyakorlatban azonban inkább a „gyorshajtónak is meg kell adni az elsőbbséget” elv érvényesül a bíróságokon"

Ez jól látszott M. Richárd esetében is, aki hiába tűnt fel a városi úton a semmiből 140-el, minden hatóság vért hugyozva próbálta a felelősséget az elgázolt autó vezetőjére tolni.

2024. máj. 5. 22:00
 16/39 anonim ***** válasza:
76%

Ugyan nem az az ember vagyok, akivel vitázni próbálsz, de szívesen beleszólok.

Szerintem teljesen ellenfelednek van igaza. Okoskodhatsz itt, hogy te mekkora sofőr vagy, de senkit nem érdekel. Az átlag ember egyszerűen nincs aklimatizálódva, hogy 200km/h körüli sebességgel közlekednek körülötte. Nem tudja, mi ez a sebesség és ez teljesen érthető is. Hiszen hogy szokna hozzá? Egyszerűen van pár büdös agyhalott, akik istent meg törvényen kívülit játszanak és így közlekednek.

“ Ha én balra akarok kanyarodni és nem láttam, hogy jönnek, arra annyi kifogás lehet, hogy aki jött, nem világította ki magát és amúgy is siket vagyok. Minden más csak porhintés és alkalmatlanság.”

Játszunk picit a számokkal.

Leszeretnék fordulni balra. Belenézek a tükörbe. Látom, hogy közeledik kettő darab autó. Ez az autó szabályosan jönnek, szóval kerekítve olyan 25 métert tesznek meg egy másodperc alatt. Ez a két autó tőlem 250 méterre van. Még ha 0ra megállok( nem teszem de egyszerűsítés kedvéért tegyem meg), van 10 másodpercem befordulni, mire az a két autó oda ér. Ki teszem az irányjelzőt, elkezdem a manővert. Nagyjából 5 másodperc egy ilyen manőver, az autó még tőlem nagyjából 125 méterre van. Nem találkozunk, még csak lassítania se kell.

A fenti esetben 200km/h-val közlekedtek. Egyes oldalak 250km/h-t írnak, de szándékosan az alacsonyabbal számoljunk.

Ez nagyjából 55 m/s.

Tehát én belenézek a tükörbe, 250 méterre van mögöttem egy autó. 5 másodperc alatt megtesz 275 métert.

Egy átlag ember, nem tud számolni azzal, hogy őt 250 méterről kezdik előzni. Szerinted a Suzukis a hibás, mert nem nézett a tükörbe.

Konkrétan mikor kitalálta, hogy ő lefordul 100-200-250 méterre voltak tőle az autók.

Ne b*ssza már az isten, hogy egy átlagos közúti sofőrnek számolnia kell azzal, hogy őt 200 méter távolságról kezdik előzni.

Gondolkodj már kicsit. Belenézek a tükörbe, oké nem előz engem senki, mögöttem még csak 150 méterre sincs senki. Azért nem látta, hogy előzik, mert hatalmas távolságra voltak tőle.

Nagyon nagyon kiváncsi leszek, a hivatalos vizsgálat kit fog megállapítani hibásnak.

2024. máj. 5. 22:01
 17/39 anonim ***** válasza:
0%

#16 Van két nagy büdös probléma ezzel az "érveléssel". Ad1. Nem kell számítani arra, hogy valaki 200-zal jön. Arra sem, hogy városban valaki 130-cal hajt. De ne haragudjatok, vagy felőlem haragudhattok is, egy homo sapiens sapiensnek kb. tök mindegy, hogy valaki 130-cal vagy 70-nel jön. Úgysem tudja felmérni. Ha motoros, tehát egy nyomon haladó jármű, akkor meg főleg nem. Ez biológiai tény. Amilyen gyorsan tudunk futni, kb. arra van az agyunk kiképezve. Ami az embernél azt jelenti, hogy már az 50 km/h is bőven meghaladja a képességeinket. 20-30-cal meg általában ott közlekedünk, ami a lakóhelyünk környezete, tehát rutinból, ott meg azért lep meg bármely biciklis, mert ellustul az agyunk, mondván "napi 5x járunk erre, most kicsit kicsekkolok, ehhez én nem kellek". Mivel tudod fejleszteni azt, hogy fel is mérd, mennyivel jön valaki, kikanyarodsz elé? RUTINNAL Amíg nincs rutin, addig meg mondjuk a saját és utasaid érdekében mindig inkább óvatosabb vagy, mint vakmerő. Tehát engem nem érdekel az sem, ha vadászgép repült szemmagasságban, ha mögöttem ül a gyerekem/unokám, és nem vagyok biztos benne, hogy ki tudok kanyarodni, akkor k*rvára bele sem kezdek a kanyarodásba. Akkor sem, ha nekem lenne igazam. Akkor is, ha nem halna bele kb. mindenki a történetbe. Nem. kezdek. bele.

És akkor fordítsuk meg ezt a játékot a számokkal. 5-10 másodpercet akart spórolni, aki vagy látta, hogy jönnek, csak azt hitte, még elfér, vagy nem látta, tehát alkalmatlan. 5-10 másodperc. Ennyit ért neki az élete. 10 másodpercet. Gratulálok.

2024. máj. 5. 22:14
 18/39 anonim ***** válasza:
72%

Jólvan. Számomra bebizonyosodott, hogy semmi értelme annak amit beszélsz és konkrét tények mellett beszélsz el.

250 méterre van mögötted egy autó főúton. Egy átlagos esetben, a kanyarodást befejezve ez az autó még mindig 125 méterre van tőled.

A megtörtént esetben a 250 méterre levő autó nem 125 méterre van tőled, hanem telibe ver. Ez az, amit nem értesz meg.

Egy főút vonalon, ha te belenézel a tükörbe és 250 méterre van egy autó, megállsz és vársz? Megvárod még utolér? Megvárod még utolér, mert Mivan ha 200km/h-val jön? Nem. Befordulsz mert egyszerűen játszva el kell férj.

“ 5-10 másodpercet akart spórolni, aki vagy látta, hogy jönnek, csak azt hitte, még elfér, vagy nem látta, tehát alkalmatlan. 5-10 másodperc.”

Te tényleg mennyire vakon vagy közlekedésben…te jó ég.

2024. máj. 5. 22:32
 19/39 anonim ***** válasza:
0%
Ne haragudj, tudod te, hogy mennyi 250 méter??? Aki azt hiszi, hogy a keresztben k*rva gyors autónak elég 250 méter alatt lefékeznie, amikor nyilván nem azért jön k*rva gyorsan az autó, mert annyira normális ember ülne a volán mögött, hát, ne haragudj, ilyen ember ne pókerezzen.
2024. máj. 5. 22:36
 20/39 anonim ***** válasza:
0%
Meg egyébként már nem először írod, hogy belenézel főútvonalon a tükörbe. Ne haragudj, ha te állsz egy elsőbbségadás kötelező vagy stop tábla mellett, és várod, hogy rákanyarodhass a főútra, akkor MIÉRT NÉZEL A TÜKÖRBE???
2024. máj. 5. 22:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!