Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan lehet gyorsan/dinamikus...

Hogyan lehet gyorsan/dinamikusan sávot váltani nagy intenzitású forgalomban?

Figyelt kérdés

Ma hazaúton haladtam egy kocsi mögött ami fékezett mert előtte a helyi buszjárat ki akart az öbölből kanyarodni és kiengedte. Mire kicsit lelassítottam a többi mögöttem jövő autós már simán besorolt folyamatosan a belsőbe, én (illetve az előttem haladó autó) pedig lötyögtem végig a busz mögött.

https://www.youtube.com/watch?v=ehShETzOGLQ

Gyenge 60 lóerős városi kisautóm van, nem tudom hogy a fenti videóban lett volna olyan pont amikor be tudtam volna sorolni és kigyorsítani felvéve a forgalmat mint a fekete BMW-s, mert mikor elkezdtem fékezni/lassítani már akkor is voltak mellettem a belsőben, utána pedig csak folyamatosan jöttek és jöttek.

Ilyen forgalmas 2x2 sávos városi szakaszon hogy tudnak a rutinosok sávot váltani, hogy ne is dudálják le, de azonnal felismerje, hogy még befér vagy sem?

Vagy gyenge autóval nem is nagyon lehet?

A gond, hogy én pl. tükörből is nehezen tudom megítélni, hogy a mögöttem jövő autó milyen távol van és beférek-e még (kell vagy 1-2 másodperc mire feldolgozom a tükörben és a holttérben látott vizuális infókat másnak meg egy pillanat az egész) pedig már 9 éves jogosítványom van, de mai napig lötyögve vezetek városban (főúton nincs gond).

Tükörből a mögöttes autó melyik részét kell figyelni, ha már tuti beférek?

De konkrétan rá is kérdezek: Vérprofik! Ti hogyan szoktatok full pörgős forgalomban sávot váltani?

ma 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
En aztan verprofi biztos nem vagyok, de kirakom az indexet, oszt valaki beenged, vagy ha surgos mert a belso kanyarodosavba akarok eljutni akkor amikor mogottem elkezd valaki atsorolni akkor en is, pl 0:06 vagy 0:13.
ma 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:

"Vérpofiként" ha beragadok valahova, akkor nem váltok sávot és ennyi. Előre kell gondolkodni, ha látom, hogy ott a busz, ami valószínűleg ki fog jönni, akkor eleve sávot váltok.

Jelen esetben a BMW-s előtt annyi hely volt, hogy simán befértél volna te is.

ma 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Ehhez a kérdéshez bizonyára sokan fognak hozzászólni, kapod majd a rengeteg hasznos tanácsot.

A jó Isten mentsen meg azok válaszától, aki "vérprofi"-nak nevezik magukat.😂

ma 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Még szerencse, hogy neked sikerült érdemben és építő választ hozzáböfögni a kérdéshez. Ja nem. 😂
ma 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!