Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Legalább 150-el mentek? Egy...

Legalább 150-el mentek? Egy (több száz milliós)hyper sport autóban túl élhették volna a mercedes az utasai?

Figyelt kérdés
[link]

2024. máj. 5. 18:07
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
70%
Végre nem a vétlen halt meg.
2024. máj. 5. 18:26
 2/39 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez pozitívum igen, de a suzukiban ülők is eléggé megsérültek.
2024. máj. 5. 18:37
 3/39 anonim ***** válasza:
89%
Plusz törvényileg lehet, hogy a suzukis lesz a hibás, mert nem győződött meg róla, hogy nem előzik. Gondolom a többieknek jobb ügyvédje lesz.
2024. máj. 5. 18:53
 4/39 anonim ***** válasza:
79%
A tető vonalában csókolóztak a fával. Ülhettek volna bármiben, ugyan ez lett volna a vége. Két embert sajnálok, a kislányt meg a nagymamát
2024. máj. 5. 18:59
 5/39 A kérdező kommentje:
Ezzel én is így vagyok 4-es. :(
2024. máj. 5. 18:59
 6/39 anonim ***** válasza:
80%
Tetővel telibe kapni egy fát az még becsövezett rally autóban se úszható meg.
2024. máj. 5. 19:00
 7/39 anonim ***** válasza:
42%
Hát, biztos kihozzák, hogy a suzukis nagymama nem is gondolhatta, hogy valaki ilyen gyorsan fog jönni. De szerintem azért ha balra akarok kanyarodni, csak látom hogy KETTŐ autó jön felém k*rva gyorsan. Itt mindenki baromira vétkes volt. A versenyzők jogilag, morálisan, mindenhogy nagyon durván. A nagymama meg csak amolyan átlagember szintjén az, akinek annyi volt a hibája, hogy valaki jogosítványt adott neki.
2024. máj. 5. 19:21
 8/39 anonim ***** válasza:
92%

" csak látom hogy KETTŐ autó jön felém k*rva gyorsan"

Ez így leírva szépen hangzik, de adott esetben forgalmi helyzetben totál nem érzékelhető. Persze tudom adjam vissza a jogosítványomat több 100 ezer balesetmentes kilométer után, de nem egyszer voltam olyan helyzetben, ahol akár belvárosban is teljesen kiszámíthatatlanul érkezett hasonló BMW, Mercedes minimum 150-el.

Volt, hogy éppen sávot váltottam volna, tükörbe néztem,oldalra néztem, tettem az indexet már mozdultam, és egyetlen pillanatra bukkant fel a bal tükörben egy AMG Mercedes, szó szerint tizedmásodpercem volt reagálni. Nagyjából ugyanez az eredmény lett volna mint a linkelt esetben.

Azt kellene figyelembe venni mindenkinek, hogy a KÖZlekedés mint a neve is mutatja egy közösségi dolog ahol ott van a 10 órája vezető futár, ott van a kezdő sofőr 30 órával és ott van az idős ember lassabb reakcióidővel. Ha mindenki betartaná a játékszabályokat, akkor az apró figyelmetlenségek is elkerülhetőek lennének.

Viszont azzal, hogy valaki messziről szarik a szabályokra és a többi közlekedőre, onnantól eleve elveszi a másiktól a baleset kivédésének lehetőségét. Hiszen nem mindegy, hogy szabályosan vezetsz és 100-ból 99 közlekedési szituációban nem alakul ki veszélyes helyzet. Vagy úgy közlekedsz, hogy 100-ból 99 helyzetben okozol veszélyes szituációt és a másiktól várod a megoldást rá.

Az a baj, hogy ezeket senki nem tudja visszavezetni, lehet, hogy aznap már 10 sofőrből 9 mentette az ámokfutók helyzetét és a 10-ik már nem tudta.

Illetve de, elég sok esetben vissza lehet vezetni a médián keresztül, mert a legtöbb szarháziról hamar kiderül, hogy nem az első (súlyos) balesete.

Egyszer egy baleseti videóból lekérdeztem a rendszámot, konkrétan azt adta ki, hogy vagy 5 esetben kellett már intézkednie a biztosítónak. Persze volt aki azt is megmagyarázta, hogy nem biztos, hogy ő vezetett, nem ő volt az okozó, vagy csak parkolásnál meghúzta a másikat.

2024. máj. 5. 20:06
 9/39 anonim ***** válasza:
86%
Számomra vicces a "már megkezdett előzés" egy ilyen esetben. Hiszen 100+ tempóban honnan tudjuk számolni az előzést? Főleg abban az esetben amikor balra indexelő autó előzését tilos egyáltalán megkezdeni, illetve tilos olyan autó előzését megkezdeni, aminek az előzését másik autó már megkezdte.
2024. máj. 5. 20:14
 10/39 anonim ***** válasza:
0%
Na, baromi hosszan leírtad, hogy neked sincsen sem ösztönös, sem gyakorlatba megtanult (pedig több százezer km után illett volna kialakulnia) érzéked a távolság és a sebesség felméréséhez. Tehát az elején írtad jól. Add vissz a a jogosítványod, te is alkalmatlan vagy a KÖZúti, KÖZÖSSÉGI közlekedésben való részvételre. Főleg, ha utána megindoklod, hogy csak mert mások még alkalmatlanabbak, ezért neked semennyire nem hibád, ha te, a te gyereked vagy a te unokád meghal, miközben te vezetsz. Neked pont az lenne a dolgod, hogy ha más tök alkalmatlan ámokfutó, te akkor is biztonságban tartod azt, akit te furikázol.
2024. máj. 5. 20:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!