Legalább 150-el mentek? Egy (több száz milliós)hyper sport autóban túl élhették volna a mercedes az utasai?
" csak látom hogy KETTŐ autó jön felém k*rva gyorsan"
Ez így leírva szépen hangzik, de adott esetben forgalmi helyzetben totál nem érzékelhető. Persze tudom adjam vissza a jogosítványomat több 100 ezer balesetmentes kilométer után, de nem egyszer voltam olyan helyzetben, ahol akár belvárosban is teljesen kiszámíthatatlanul érkezett hasonló BMW, Mercedes minimum 150-el.
Volt, hogy éppen sávot váltottam volna, tükörbe néztem,oldalra néztem, tettem az indexet már mozdultam, és egyetlen pillanatra bukkant fel a bal tükörben egy AMG Mercedes, szó szerint tizedmásodpercem volt reagálni. Nagyjából ugyanez az eredmény lett volna mint a linkelt esetben.
Azt kellene figyelembe venni mindenkinek, hogy a KÖZlekedés mint a neve is mutatja egy közösségi dolog ahol ott van a 10 órája vezető futár, ott van a kezdő sofőr 30 órával és ott van az idős ember lassabb reakcióidővel. Ha mindenki betartaná a játékszabályokat, akkor az apró figyelmetlenségek is elkerülhetőek lennének.
Viszont azzal, hogy valaki messziről szarik a szabályokra és a többi közlekedőre, onnantól eleve elveszi a másiktól a baleset kivédésének lehetőségét. Hiszen nem mindegy, hogy szabályosan vezetsz és 100-ból 99 közlekedési szituációban nem alakul ki veszélyes helyzet. Vagy úgy közlekedsz, hogy 100-ból 99 helyzetben okozol veszélyes szituációt és a másiktól várod a megoldást rá.
Az a baj, hogy ezeket senki nem tudja visszavezetni, lehet, hogy aznap már 10 sofőrből 9 mentette az ámokfutók helyzetét és a 10-ik már nem tudta.
Illetve de, elég sok esetben vissza lehet vezetni a médián keresztül, mert a legtöbb szarháziról hamar kiderül, hogy nem az első (súlyos) balesete.
Egyszer egy baleseti videóból lekérdeztem a rendszámot, konkrétan azt adta ki, hogy vagy 5 esetben kellett már intézkednie a biztosítónak. Persze volt aki azt is megmagyarázta, hogy nem biztos, hogy ő vezetett, nem ő volt az okozó, vagy csak parkolásnál meghúzta a másikat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!