Kocsiban hagyott vodkásüveg ugye nem robbanhat fel?
Figyelt kérdés
Egyik rokonom kért otthonra vodkát és amíg dolgozom a kocsiban hagytam a vodkásüvegeket, ami a tűző napon áll. Üvegben van, nem műanyagban.
Tudom nevetségesen hangzik a kérdés de olvastam hogy kocsiban hagyott kézfertőtlenítő már nem egyszer tüzet okozott. Nyáron elbúcsúztattunk egy autót tűzkár miatt (műszaki hiba) és nem akarom mégegyszer átélni!
2024. ápr. 13. 17:35
11/16 anonim válasza:
#10 Fok alatt alkohol térfogatszázalékot értettem. :)
12/16 bazaltkaroly válasza:
A vodkát, és egyéb alkoholos italokat, úgy palackozzák, hogy kibírjon lehetőleg mindent. Felkészülnek ara, hogy fagyban, hőben, rázkódva fogják szállítani, így olyan vastag palackba teszik, hogy az pírja a hő miatti tágulást. Legfeljebb annyit tegyél, hogy a csomagtartóba tett, vagy olyan helyre, ahol nem éri közvetlen napfény.
13/16 anonim válasza:
Csak ne Molotov koktélt szállíts 😉
14/16 bazaltkaroly válasza:
#13 Valószínűleg még az sem robbanna fel csupán hő hatásra. :D
(Egyébként most látom, hogy mennyire "gyönyörűen" írtam meg nyelvtanilag az előző válaszom. Bocsi ezért.)
15/16 anonim válasza:
Amúgy láttam én már spájzban szétdurranó pálinkát, pedig nem is bolti üveg volt, hanem sokkal vastagabb csatos, szóval annyira ne vegyél mérget arra, hogy úgy palackozzák. Nem véletlenül mondják, hogy 2-3 ujjnyi levegőt hagyni kell felette. Mondjuk persze ott közrejátszik a nagyobb alkoholfok.
16/16 bazaltkaroly válasza:
#15 Igen, az is, meg természetesen ha csurig töltik, akkor az is okozhatja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!