Kinek van igaza? (tolatásos koccanás)
Sziasztok!
Belém jött egy Teslás hátulról pár másodperccel* azután hogy tolatnom kellett egy előttem szerencsétlenkedő miatt.
A teslának szépen leszakadt a lőköse, a Suzukimon meg alig látszik valami. Kis benyomódás, de egy közel 20 éves kocsinál nem érdekel...
Persze nem ismertem el a felelősséget. Rendőrség kihívva, betétlapok kitöltve, jegyzőkönyvek felvéve, dashcam felvétel a hatóságnak átadva.
*a felvételen látszik, hogy az előttem lévő megiundul hátra, tolatok, megállok majd 4 mp múlva megrázkódik a kép (a cam órájáról leolvasható). Szóval a "találkozás" pillanatában már álltam. Akkorát csattant, hogy azt hittem a fejem leszakad és totálkár van. Az előttem lévő tolatni kezdett, mert közben egy kabubeállóból szintén körülnézés nélkül tolatott valaki, az előttem lévő ahelyett hogy a dudára feküdt volna, rükvercbe kapcsolt, én is dudaszó mellett (kb fél métert tolattam összesen) és akkor történt a csatt.
A biztosítóm ott kapna infarktust, ha ezt meg kéne térítenie. Meg én is, amilyen díjemelést kapnék. Lehet hogy jogi kérdés ez, de itt talán kevesebb a troll.
A történet egy egyirányú kis mellékutcán esett meg.
Lehet mégsem vagy biztos abban, hogy álltál, vagy mi a kérdés?
Sebaj, ha neki van igaza, a Teslákban is nagyon jó kamerák vannak.
Ha tényleg álltál, és ő ment neked (tehát ő volt csak mozgásban), akkor egyértelműen ő a hibás. Főleg, ha már csak abból indulunk ki, hogy a követési távolságot sem tartotta be. Azonban, ha te tolattál neki, akkor tiéd a felelősség. Ha mindketten mozgásban voltatok, akkor viszont nehéz megmondani, több infó kellene ehhez, de valószínűleg ő lesz a hibás, mert továbbra sem tartotta be a éktávot, és így nem tudott reagálni a tolatásodra időben.
Egyébként a Teslás mit mondott? Kötekedett, vagy barátságos volt? Azért kérdezem, mert gondolom, hogy ő sem írta alá a felelősségvállalást.
"A biztosítóm ott kapna infarktust, ha ezt meg kéne térítenie. Meg én is, amilyen díjemelést kapnék."
A díjemelés mértéke pedig a besorolástól függ ami független attól, mekkora összegű kárt okoztál.
Gondolom, nem rendezett az eset, mert magyarazkodsz.
"Az előttem lévő tolatni kezdett, mert közben egy kabubeállóból szintén körülnézés nélkül tolatott valaki, az előttem lévő ahelyett hogy a dudára feküdt volna, rükvercbe kapcsolt, én is dudaszó mellett (kb fél métert tolattam összesen) és akkor történt a csatt."
Te mennyire alltal ra az elotted allora, hogy neked is egyszerre tolatnod kellett miatta.
Gondolom teljesen.
Milyen betetlap lett kitoltve, ha senki nem tartja magat hibasnak?
Te bemuttatad a felveteled, a teslas meg az ovet, amin vilagit a tolato lampad.
Nem kotekedni akarok, de 50-50-re is kihozhatjak az ugyet, mert egyiranyu utcaban tilos tolatni, parkolast kiveve.
Alap dolgokkal tisztában kellene lenni mint pl, teljesen mindegy, hogy mekkora kárt okoztál.
A hantázást is be kellene fejezni a fél méterekkel.
Egyébként meg kint volt a rendőrség, innentől kezdve nincs mit tenni, majd ők megállapítják, hogy ki mennyire volt hibás és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!