Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Segédmotoros kerékpár? Az meg...

MGéza kérdése:

Segédmotoros kerékpár? Az meg mi, na meg miért pont az?

Figyelt kérdés
Csak, mert véleményem szerint, ma már olyan nem nagyon létezik, a dongó óta, persze-persze, tudom hogy van még pár hasonló elven működő gyártmány, de itthon ez a legismertebb. Ugye a kerékpár kialakítású e-motoros járműveket pedelecnek nevezik tehát - szerintem - rég elavult fogalom, bár tudom hogy használják, mint hivatalos megnevezést. Véleményem szerint, a kismotor, moped, robogó, célravezetőbb lenne.

2024. márc. 10. 13:28
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Jaha, értem... Már tudatlan is vagyok, tényleg elszabadult a buli, hajrá! :) Személyeskedés mint érv, utolsó? Tehát, már akkor döntsd el, tudatlan vagyok vagy sem, mert akkor talán mégsem, csak te akarsz az erdő felől állni. Csak sejtem hogy te vagy az egyes, magad is elismered később, hogy a "segédmotor" elavult kifejezés viszont hozzáteszed, nincs vele baj. Ez nem baj, hanem vélemény. Ami nyilván nem, ahogy az sem hogy fogadod el a másik álláspontját. De személyeskedjünk:

- 12-es válaszodban kifejted, hogy az elektromos autó nem is autó, ami szimpla fogalomzavar, főleg annak fényében hogy az elektromos hajtás autóban alkalmazása majdnem egyidős robbanómotorossal. Majd még tetézed, becitálod a "teherautót" ami nyilván már nem is az, ha üresen megy valahová. És te ezt, a nagy "okos", érvnek szánod.

Akkor te is gondold végig: A benzinszállító tartálykocsiban nem szállítok tejet ha pont nincs benne mondjuk benzin, ugyanígy a sóderes tehergépjárműbe sem tuszkolom bele a 8 B osztályt hogy ezzel megyünk kirándulni mert beférünk. :)

#29: A példádat értem én, csak nagyon nincs köze a témához. Mégis, miben cáfolja hogy a "segédmotor" elavult kifejezés, mit ad hozzá? Vagy azon kívül van valami értelme hogy sikerül összeszenvedni érvnek egy megkérdőjelezhető értelmű kifejezést? Nem lenne ezzel semmi baj, ha:

- Témába vágna(nem ad hozzá semmit, csak ha szétoffoljuk, hopsz, már rég megetted, késő bánat)

- Vállfa már nem készülne fából

Szóval, te meg ezen gondolkodj el, mielőtt valamit, mint helytálló érvet becitálsz.

2024. márc. 12. 08:59
 32/35 anonim ***** válasza:

Én már értem hol csúszott el a kérdezőnél egy információ.

#Kérdező!

Nekem egyelőre ez az első írásom ide, senkit sem támadok, neutrálisan állok mindkét oldalhoz, csak külső szemlélőként tisztáznék valamit.

A példák amiket a válaszolók felhoztak, nem ellenérvek, csak példák az eredeti visszakérdésük mellé.

Először egy kérdést (aminek a megfogalmazásától, stílusától tekintsünk el, csak a tartalom a lényeg) tettek fel, aminek megválaszolása szükséges ahhoz, hogy a te eredeti kérdésedre érdemes legyen válaszolni.

Arra várnak választ, hogy mi az a logikus érv (ugyanis a mazsolázgatás érvelési hiba), ami meggyőzne valakit arról, hogy pont a "segédmotoros kerékpár" kifejezéssel kéne kezdeni valamit.

NEM azt tagadták, hogy elavult kifejezés lenne! Az el van ismerve!

A kérdés, hogy sok másik, szintén elavult szóhoz képest MIÉRT PONT EZZEL a szóval kellene időt tölteni és energiát beletenni?!

2024. márc. 12. 21:08
 33/35 anonim ***** válasza:

Lám-lám van aki gondolkodik és nem csapong össze-vissza.

Nekem már elment a kedvem az értelmetlen vitától.

/a "műanyag-vállfás" voltam/

2024. márc. 12. 21:21
 34/35 Alex Fly ***** válasza:
@6: és külön is van véve. A kerékpár emberi erővel hajtott jármű, amelyet legfeljebb 300 Watt teljesítményű motor segít. Ami ennél nagyobb teljesítményű, az 4 kW-ig segédmotoros kerékpár -mint ahogyan az is, amelynek mozgatásához nincs szükség emberi erőre.
2024. márc. 14. 06:17
 35/35 Alex Fly ***** válasza:
Értelmetlen szofizmus. A jogi terminológiában egyértelműen definiált jelentéssel bíró kifejezéseket használunk a félreértések elkerülése végett. És ezek nem minden esetben egyeznek.meg az adott kifejezés köznyelvi jelentésével. A lényeg, hogy az adott szövegkörnyezetben mindenki pontosan ugyanazt érti rajta.
2024. márc. 14. 06:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!