MGéza kérdése:
Segédmotoros kerékpár? Az meg mi, na meg miért pont az?
Figyelt kérdés
Csak, mert véleményem szerint, ma már olyan nem nagyon létezik, a dongó óta, persze-persze, tudom hogy van még pár hasonló elven működő gyártmány, de itthon ez a legismertebb. Ugye a kerékpár kialakítású e-motoros járműveket pedelecnek nevezik tehát - szerintem - rég elavult fogalom, bár tudom hogy használják, mint hivatalos megnevezést. Véleményem szerint, a kismotor, moped, robogó, célravezetőbb lenne.2024. márc. 10. 13:28
11/35 A kérdező kommentje:
#10: hogy megerősítést kaptam arra vonatkozólag, hogy a magyar KRESZ elavult, pontatlan fogalmat használ egy jármű(al)kategória megjelölésére, amely lényegében már nem létezik, illetve pont a "segédmotorosnak" nevezhető járműveket nem tartja annak, viszont az eleve motoros hajtásra tervezetteket következetlenül annak nevezi. Tehát igen, van értelme, csak a te szemed szúrja valamiért.
2024. márc. 10. 17:49
12/35 anonim válasza:
#11 Még mindig nem kaptam választ arra, hogy miért CSAK ezzel az elavult kifejezéssel van problémád, továbbá arra sem, hogy miért nem érted meg, hogy a világ tele van olyan szavakkal, amik kinőtték önmagukat, az idő megváltoztatta a jelentésüket és nem kell őket szó szerint értelmezni.
13/35 anonim válasza:
Gondolom a gépkocsit és át kellene nevezni az elektromotor miatt, sőt külön kategória kell az üres tehegépjárműnek is, mert ugye üresjáratban nincs rajta teher.
14/35 A kérdező kommentje:
#: Miért is? Az elektromotor nem gépi meghajtás? A teherautó ha nincs rajta teher akkor alkalmatlanná válik a teherszállításra? Ez az érv megint nem jött össze, szenvedj össze valami értelmeset.
2024. márc. 11. 08:17
15/35 anonim válasza:
#14: A kérdés szintjén megy a szenvedés úgy látom
16/35 anonim válasza:
Kérdező!
-műanyag vállfa-
Na ezen gondolkodj el! 😁
17/35 A kérdező kommentje:
16: Újabb irreleváns becitálás, nagyon köszönöm. :)
2024. márc. 11. 12:16
18/35 anonim válasza:
#17 Miért irreleváns? Egy elavult szó (vállfa) modernkori használata. Semmi értelme sincs, mégis használjuk.
19/35 anonim válasza:
#17.
Csak ennyit sikerült összegooglizni hogy irreveláns becitálás?🤣
Azt hittem akad valami saját gondolatod is.
20/35 A kérdező kommentje:
Itt a saját véleményért úgy látom csak ostor jár, nem, dehogy is... Nem merek, bár eddig azt hittem ez vitafórum(is), de szerencsére pár okos tóbiás felvilágosított hogy nem az, nem lehet saját véleményem. Megyek is sírni, de előtte még bocsánatot kérhetek, megengeditek? 🙄
2024. márc. 11. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!