Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sok ember miért fél nagyvárosb...

Sok ember miért fél nagyvárosban vezetni?

Figyelt kérdés
márc. 7. 11:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
93%
Mert nem ismeri a nagyvárost. Ráadásul tele van rendőrlámpával ahogy falun hívják a lámpát. Vannak többsávos utak, körforgalmak amik otthon nincsenek. Gyorsabban kell reagálni a környezetre mint a falun vagy kisvárosban. Ha balfasz az ember akkor annál előbb felemlegetik az anyjának az egyik foglalkozását minél nagyobb városban van.
márc. 7. 11:55
 12/33 anonim ***** válasza:
92%
Oh, a villanyrendőrt már hallottam a lámpára, de a rendőrlámpára mindig azt hittem, hogy az az, ami ha nekem piros, a hülye rendőr (mondjuk már kezd kihalni a hülye rendőr sztereotípia, az átkosban tényleg hülyék voltak) sziréna nélkül is simán zöldnek kezeli. :D
márc. 7. 11:57
 13/33 anonim ***** válasza:
92%
Mert sokkal több az impulzus, ami ér. Én fél éves jogsival kényszerültem először vezetni Budapesten. Mester utca-Honvéd kórház volt a cél. Előtte leültem a gép elé, és a Google Maps-on végigkövettem az útvonalat. Oda-vissza. Ma már csak mosolygok rajta, de egyébként ez nem egy rossz módszer, nekem legalábbis segített. Azóta már a belváros sem jelent gondot, Nyugati és környéke viszonylag rendszeres útvonalam. Megyek és kész. Pedig még mindig csak 1,5 éves a vezetői engedélyem.
márc. 7. 12:07
 14/33 anonim ***** válasza:
82%

Meg az sem árt, ha valaki mondjuk segít elmagyarázni azokat a dolgokat, amiket oktatáson nem tanítanak meg. Pl. az olyan kereszteződésben, ami kb. 3-4 autót enged át a zöldön, gyengébb autóval ne váltogassunk már a kereszteződés közepén kettesbe, ráérünk az átkelés után, nem ettől fog tönkremenni a motor.

Aki szinte csak vidéken vezet, az tuti eltéved párszor, meg idegesebb a szokottnál, de azt is meg kell tanulni kezelni. Emlékszem, apám gyerekkoromban utált Budára is átmenni, meg volt, hogy benézte (akkor még csak papír alapú térkép volt, nem volt gps vagy guglimaps, de még mobiltelefon sem, nemhogy okostelefon), simán volt, hogy pirosnál kikiabáltunk az ablakon, hogy légyszi, engedj már be a sávodba.

De amikor bérelt autóval először vezettem egyedül Pesten, és szembesültem vele, mennyi kötelező haladási irány van és mennyire nincs helyismeretem, én is megkérdeztem a pirosnál vagy leállva egy áruház parkolójában, hogy csókolom, hogy jutok el X utcába innen.

márc. 7. 12:16
 15/33 anonim ***** válasza:
73%
Ahogy #14 írta. Leginkább a helyismeret hiánya miatt.
márc. 7. 13:56
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan kell reagálni, fokozottan figyelni, ennyi. Ez fárasztó is és nem is megy mindenkinek.
márc. 7. 15:44
 17/33 anonim ***** válasza:
79%
#15 Bp-en a helyismeret arra elég, hogy ismered a főbb útvonalak és csomópontok jellegzetességeit, meg egy-két gyakori úticélod környékét. Mindenhol máshol ugyanúgy fel kell készülnöd a váratlan meglepetések kezelésére.
márc. 7. 16:41
 18/33 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit OFF, de szerintem manapság már nem nagyon kerülhető el a "nagyvárosi" vezetés, maximum ha két falu között mozog valaki. De a pár 10 ezres vidéki városainkban is tud akkora forgalom kialakulni, mint Budapest sűrűbb kerületeiben.

A helyismeret is érdekes dolog. Nyilván 20-30 évvel ezelőtt amikor volt a térkép és elnéztél egy kanyart akkor mehettél körbe a városon az helyismeretet igényelt. Ma már ott van a GPS, akár utcaképen végig lehet előre nézni a bonyolultabb szakaszokat.

márc. 7. 17:13
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több ismerősöm pont azt mondta, hogy vidék után tetszett nekik a Pesti közlekedés, mert sokkal lendületesebb, "visz a forgalom" és nincs az a tökölés mint kisebb városokban.

Pesten kénytelen vagy megtanulni együttműködni, figyelni a tükröket, a holtteret, folyamatosan fék készenlétben lenni, előre felismerni minél több helyzetet.

Vidéken történik a legtöbb olyan eset, hogy kérdés nélkül elém kanyarodnak, vagy rám húzzák a kormányt mert egyszerűen nem szokták meg, hogy tükörbe nézzenek, vagy úgy vannak vele, hogy tegnap se jött arról semmi.

Azt tegyük hozzá, egy észak-budai oldalra még pestiként sem szeretek valamiért átmenni, pedig az is megszokható.

márc. 7. 17:20
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Én kifejezetten a parkolást rühellem Pest belvárosában vidékiként (sehol egy hely, vagy vmi parkolóházat kell keresni), a többivel nincs bajom.
márc. 7. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!