Tényleg bunkóság volt rádudálni?
Figyelt kérdés
Egy munkahelyen folyamatosan tilosban parkoló autó sort került ki egy autó. Olyan szintű volt a sor, hogy a vége sajnos beláthatatlan kanyarban végződött. A párommal mi mentünk szemből amikor az autó felbukkant, majdnem ütköztünk (szerintem messze voltunk tőle) és a párom hosszasan dudált a szembe jövőre. Ő is lassított, és amennyire tudott próbált lehúzódni, de én nem tartottam jogosnak a dudát. Most mit tehetett volna ha tilosban parkol 20 autó és a vége beláthatatlan? Lassan jött, irányjelzett, fékezett, és azért szerintem messze voltunk attól hogy baleset legyen. Ilyenkor mi a megfelelő cselekedet? Megvárni míg hazamegy az a 20 kocsi? Vagy dudálva menmi mellettük? Vagy vészvillogóval?2024. febr. 21. 18:18
1/12 anonim válasza:
Alapvető szabály, hogy ilyenkor annak van elsőbbsége aki már bent van a szűkületben. Tehát ha ti akkor értetek oda mikor a másik kocsi már kerülte ki a sort akkor abban a helyzetben neki van elsőbbsége.
2/12 anonim válasza:
A párod dühkezelési problémáit és közlekedési szokásait amúgy miért nem vele beszéled meg?
3/12 anonim válasza:
Nyilván nem jogos a duda, mert másként nem lehet megoldani a kikerülést.
4/12 anonim válasza:
Nem volt jogos az tuti, dühkezelési problémái vannak a hölgyeménynek.
6/12 anonim válasza:
Ezek szerint nem vagy jó az ágyban...
7/12 anonim válasza:
Szerinted ha a párod egy tapló állat, az rólad mit árul el?
8/12 anonim válasza:
Én a járdára hajtanék fel és alapjáratban ott kerülném ki ilyen esetben a kocsisort.
Erre miért nem gondolt a kikerülő?
9/12 A kérdező kommentje:
Ez nem volt opció. Elsősorban szerintem aki hibás az a megállni tilos táblánál parkoló autó. Mert ok, hogy a többi is tilosban parkol, de ha csak azokat kerüli ki akkor pont jó mert hamarabb kerül vissza a sávjába, és hamarabb is vesszük egymást észre. De az utolsó autó pont a kanyarban a táblánál állt...
2024. febr. 22. 20:32
10/12 anonim válasza:
"majdnem ütköztünk"
A KRESZ-ben van egy ilyen dolog, amit nagyjából senki se ismer, vagy aki mégis, az nem tartja be:
"A jármű sebességét az (1)–(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül"
Ha nem tudtok megállni mégse, akkor az egy relatív gyorshajtás, és szabálysértés. Azaz, a szemből jövő ugyanolyan joggal dudálhatott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!