Mennyire megterhelő 8 órát vezetni egyhuzamban?
Kirándulást szervezek a feleségemmel. Gondoltam jó lenne autóval eljutni az úticélig, de ez azt jelentené, hogy több napot is autózni kéne, akár 8 órát is. Ez szinte csak autópályázás lenne.
Rólam.: Szoktam vezetni gyakran. 4-5 órás utak gond nélkül lementek már, de ilyen hosszú útra még nem mentem. Mivel több napon is meg kellene ismételni (10 nap), nem tudom hogy mennyire megterhelő lenne belevágni. Ti mit gondoltok erről, mi a tapasztalatotok.
Megj.: Kifejezetten az autós utazás lenne az élmény, tehát alternatív utazási módok nem relevánsak ezúttal.
11
"De nem a cél miatt mennénk főleg ,hanem útközben meg-meg állni nézni egy kicsit a tájat. "
Akkor csak a tájak miatt mésztek oda?
13
Igen.
#15 Én nem értem, miért megy bárki bárhova, ha nem akar minél hamarabb odaérni. Én inkább azt szoktam kalkulálni, melyik határátkelésnél melyik napszakban nagy a sorbanállás, és ahhoz kalkulálok.
Az meg ugye megint nem opció, hogy a sok pihengetés, elbóbiskolás stb. miatt szállásfoglalások vesznek kárba.
Egy ilyen utat nagyon pontosan meg kell szervezni, ezt javaslom a kérdezőnek.
#16: végig schengeni övezet, szóval határatkeléssel nem kell kalkulálnia.
Szállást kb. aznap is foglalhat bárhol, hiszen mindegy hol száll meg. A nagyobb városok környékét érdemes csak elkerülni, mert ott általában drágább a szállás és a parkolás is sokszor fizetős.
De a bookingon sokszor vannak ilyen last minute deal-ek, azokra is érdemes lecsapni.
Talán a kompot érdemes napokkal-hetekkel előre lefoglalni, mert az egyes helyeken úgy jelentősen olcsóbb lehet. De végülis mehetnek a hídon is.
16
"Én nem értem, miért megy bárki bárhova, ha nem akar minél hamarabb odaérni. "
A Kérdező esetében ez most nem mérvadó, mert írta hogy a tájakra összpontosítanak az utazás közben is, így a célállomást nem kötik időhöz.
17
A hidak elég drágák, fizetősek, amik a tengeren mennek keresztül.
"#16: végig schengeni övezet, szóval határatkeléssel nem kell kalkulálnia."
Látom, te sem vezettél még külföldön, főleg COVID óta. Baromira nem mindegy, melyik határátkelőre mikor érkezel.
Többször vezettem Svédországig és vissza.
Soha nem kellett 10 percnél többet várnom egyik határon sem. De akkor lehet, csak szerencsém volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!