Inkább feltartja a forgalmat, mimt hogy trélert hívjon?
Van pályán minimum, de azt tábla jelzi és csak a belsőbb sávokra jellemző. Itthon kapaszkodósávoknál használják.
De az sem mindenható, ha forgalmi helyzet miatt nem lehet csak 6al menni, akkor mind a három sávban annyival fognak menni, hiába van minimum tábla
Az elakadásjelzőt azért nem kellene. Nem csak azért, mert a KRESZ szerint nem szabad. Hanem mert balesetveszélyes. Mivel az illető nem tud irányjelzést adni.
Én egyszer majdnem összetörtem az autómat ilyenek miatt. Piszkos volt a vészvillogózó autó indexe, és a vízszintesen hátulról rásütő naptól nem láttam a bal oldali villogását, csak a jobb oldalit. Aztán a széles kereszteződésben jobbra besorolva álltak a vontató autóval együtt, és mivel csak azt láttam, hogy a vontatott autó jobbra indexel, hát nyilvánvalónak tűnt, hogy jobbra akarnak menni. Mikor a védett út forgalma elhaladt, a sáv bal oldalán mellőlük akartam balra kanyarodni. Mikor melléjük értem, ők is elkezdtek balra fordulni. Akkor láttam a vontató autót, hogy az balra indexel. Fékeztem, balra kaptam a kormányt, közben rátenyereltem a dudára, így a vontató nem húzta rám a másikat, de nem sokon múlt. (És még ők voltak felháborodva...)
Egy másik esetben meg egy hosszú utánfutón a rakomány takarta a jobb indexet, ezért lakott területen kívül egy km-t mentem a 30-cal haladó szerelvény után, mert én csak azt láttam, hogy balra indexel. Gondoltam, hogy nem akar balra kanyarodni, de mit lehet tudni. Aztán hosszú dudálással megelőztem, nehogy véletlenül rám húzza, ha tényleg le akar kanyarodni egy földútra. (A vontatón láttam, hogy vészvillogózik.)
#16: „...Mivel az illető nem tud irányjelzést adni.”
Miért ne tudna?? Vészvillogó kikapcs, irányjelzés be.
16. Próbálj meg szöveget értelmezni!
Nem azt írja, hogy kötelező legalább 60 km/h sebességgel menni, hanem csak azt, hogy olyan járművel tilos felhajtani, ami sík (!) úton 60 km/h sebességgel nem képes közlekedni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!