Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Helytelen reflektort kapcsolni...

Helytelen reflektort kapcsolni a kihalt éjszakai utcákon a városban? Mióta led-es közvilágítás van, szerintem megkövetelik a látási viszonyok...

Figyelt kérdés
Emlékeim szerint a reflektor használata lakott területen engedélyezett, ha rosszak a látási viszonyok. Jelzem, szerintem ezeknél az új led-es közvilágításoknál szinte mindenhol elégtelen a megvilágítás. Tesztváros voltunk és úgy tűnik, a szakemberek szerint "jólvanezígy", mint a jutúbcsatorna címe... Ha muszáj, én felkapcsolom...

2023. dec. 12. 11:11
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
72%

Sokan vannak akik úgy hiszik, a sebességhatár azt jelenti, hogy annyival KELL menni. Pedig csak max annyival lehet.

És a "látás és útviszonyoknak megfelelő sebesség" ilyenkor is értelmet nyer.

2023. dec. 12. 17:08
 22/35 A kérdező kommentje:
Az autópályán 80-nal hajtókról mi a véleményetek? És miért nem ugyanez a lakott területen 30-cal hajtókról? Aki az elsőt elítéli, miért propagálja az utóbbit? Akinek nem inge, ne vegye magára!
2023. dec. 12. 19:06
 23/35 A kérdező kommentje:

21

Egy normális országban a lehetőségek és jogok bővülnek és nem szűkülnek.

2023. dec. 12. 19:16
 24/35 anonim ***** válasza:
93%

"Milyen autód van, amivel kivilágított utcán + tompítottal nem látsz 50 km/h-nál...?"

Nekem teljesen normális, átlagos, 6 éves Ford Focusom van, ettől még sötétben szinte semmit nem látni, főleg nem a sötét ruhában közlekedő gyalogosokat. Már csak azért is mert kialakításából fakadóan a tompított alapvetően lefelé világítja meg az utat.

2023. dec. 12. 21:15
 25/35 anonim ***** válasza:
43%

A te elvárásaid nem feltétlenül ugyanazok mint az enyémek.

És attól, hogy jogod van valamihez, az nem jelenti azt, hogy azzal ha törik ha szakad élned is kell.

És a sem a jogaid, sem a lehetőségeid nem szűkülnek attól, ha alkalmazkodsz a körülményekhez.

2023. dec. 12. 21:16
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Én magam amúgy azt szoktam, hogy 1-2 másodpercre felvillantom a reflektort, hogy áttekintsem az utat.
2023. dec. 12. 21:17
 27/35 A kérdező kommentje:

25

A régi lámpáknál félelem nélkül lehetett 50-nel haladni. Most meg 30-cal... Nálam ez szűkülés. És a kivitelezőn kívül senki nem nyert rajta.

2023. dec. 12. 21:26
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk Győrben az utóbbi időben már csak új ledes lámpákat szerelnek fel és elég jól világítanak, még jobban is mint a régi hagyományos. Lehet beszélni kellene nálatok az önkormányzattal, hogy vizsgálják meg a fényességét és rendeljenek bele olyan ledet, mint ami nálunk is van.
2023. dec. 12. 22:01
 29/35 A kérdező kommentje:

28

Köszönöm. Tartottam tőle, hogy mind ilyen vacak és csak a spórolásról szól. Jól kifosztották az önkormányzatokat, nem csodálnám.

2023. dec. 12. 22:04
 30/35 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen normális, hogy felkapcsolod a refit ott ahol konkrétan semmit nem látsz.

Nálunk is van egy ilyen utca a faluban. Kint lakok a határ szélén és ott a szélső mellékúton egyáltalán lámpa sincs kihelyezve. Na oda mindig felnyomom a refit mert erdő, tó van és bármilyen állat is lehet az út szélén, a másik oldalon meg egy kocsma van ahova elég sokan járnak hullarészegre inni magukat. Jó lenne nem áthajtani egy földön fekvő részegen.

2023. dec. 13. 01:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!