Helytelen reflektort kapcsolni a kihalt éjszakai utcákon a városban? Mióta led-es közvilágítás van, szerintem megkövetelik a látási viszonyok...
Sokan vannak akik úgy hiszik, a sebességhatár azt jelenti, hogy annyival KELL menni. Pedig csak max annyival lehet.
És a "látás és útviszonyoknak megfelelő sebesség" ilyenkor is értelmet nyer.
21
Egy normális országban a lehetőségek és jogok bővülnek és nem szűkülnek.
"Milyen autód van, amivel kivilágított utcán + tompítottal nem látsz 50 km/h-nál...?"
Nekem teljesen normális, átlagos, 6 éves Ford Focusom van, ettől még sötétben szinte semmit nem látni, főleg nem a sötét ruhában közlekedő gyalogosokat. Már csak azért is mert kialakításából fakadóan a tompított alapvetően lefelé világítja meg az utat.
A te elvárásaid nem feltétlenül ugyanazok mint az enyémek.
És attól, hogy jogod van valamihez, az nem jelenti azt, hogy azzal ha törik ha szakad élned is kell.
És a sem a jogaid, sem a lehetőségeid nem szűkülnek attól, ha alkalmazkodsz a körülményekhez.
25
A régi lámpáknál félelem nélkül lehetett 50-nel haladni. Most meg 30-cal... Nálam ez szűkülés. És a kivitelezőn kívül senki nem nyert rajta.
28
Köszönöm. Tartottam tőle, hogy mind ilyen vacak és csak a spórolásról szól. Jól kifosztották az önkormányzatokat, nem csodálnám.
Teljesen normális, hogy felkapcsolod a refit ott ahol konkrétan semmit nem látsz.
Nálunk is van egy ilyen utca a faluban. Kint lakok a határ szélén és ott a szélső mellékúton egyáltalán lámpa sincs kihelyezve. Na oda mindig felnyomom a refit mert erdő, tó van és bármilyen állat is lehet az út szélén, a másik oldalon meg egy kocsma van ahova elég sokan járnak hullarészegre inni magukat. Jó lenne nem áthajtani egy földön fekvő részegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!