Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagy gáz, hogy ismeretlen...

Nagy gáz, hogy ismeretlen helyen nagy forgalomban, szakadó esőben és sötétben bizonytalan voltam afelől, hogy hol a saját sávom határa?

Figyelt kérdés

Életemben először vezettem ma Debrecenbe és pont rám sötétedett, szakadt az eső is és amikor bent voltam a belvárosban és jöttek szemből de előttem senki nem haladt akkor volt olyan, hogy le kellett lassítanom 20-30-ra egyszerűen nem láttam, hogy a saját sávomban vagyok e még. Teljesen elmosódtak nekem a sáv vonalazások és a mellettem kétoldalt haladó kocsisorból tájékozódtam.

Szerintetek ez nagyon nagy gáz?

2023. dec. 3. 01:56
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:
#40 Tolatós? Milyen tolatós?
2023. dec. 3. 22:01
 42/46 anonim ***** válasza:
70%

Kedves kérdező!

A legfontosabb a későbbiekben is, hogy aki vezetéssel kapcsolatos témák esetén a jogosítvány leadásáról értekezik, annak instant ignoráld a "véleményét".

Az ilyen proli szöveg arra utal, hogy az illető eszetlen nagy pilótának képzeli magát, aki tévedhetetlen és mindent jól csinál. Márpedig ilyen ember nincs. Csak ugye ahogy szokták mondani, valamennyire okosnak kell lenned ahhoz, hogy észrevedd, hogy hülye vagy. Ezeknél az embereknél ez nincs meg, túl ostobák ahhoz, hogy észrevegyék, ha hibáztak, ezért hatalmas fahrernek hiszik magukat. Jellemzően nem sok mindenhez értenek, és még az a kevés dolog sem túl magasröptű, kifullad 1-2 szakmában vagy suttyó hobbiban, ezért ilyen dolgokban osztják az észt. Örülnek, hogy megtanultak vezetni, - ahogy több milliárd másik is - és kioktatnak mindenkit, ilyenkor úgy érzik, hogy jók valamiben, többek nálad, így megtapasztalhatják milyen okosnak lenni.

A legalja az volt, mikor egy visszapillantó letörős sztorinál írta egy ilyen kaliberű fószer, hogy az ilyennek örökre elkéne venni a jogosítványát. :D

Ha úgy szólt volna a kérdés, hogy "Gond-e ha éjszaka, szakadó esőben nem láttam a zebra közelében fekete ruhában álló embert úgy, hogy szembe jött felkapcsolt reflektorral egy kamion", akkor is kioktattak volna.

Egyébként visszatérve a kérdésre, simán előfordul. Én is pont a héten jártam hasonlóan Debrecenben. Lassítanom nem kellett, de elég nehéz volt megállapítani hol vannak pontosan a sávok. Hajnalban járok dolgozni, esős időben nem egyszer látom, hogy sávot téveszt valaki.

Az itt válaszolgatókkal ellentétben neked legalább van önkritikád, ami sokkal jobb, mintha Schumacher-nek képzelnéd magad. Jobb, ha így csinálod. Elemezgesd magad. Ne csak a tényleges hibákból tanulj. Ha bármi szokatlan dolog történik, gondold végig, hogy mit csináltál rosszul, mi lehetett volna a következménye és hogyan tudod legközelebb elkerülni, hogy ilyen helyzetbe kerülj.

2023. dec. 3. 23:14
 43/46 anonim ***** válasza:
40%

#42 Nagyon fordítva ülsz a lovon. Én azt ignorálnám legszívesebben, aki bárkit bojkottálni akar, aki arra buzdít, hogy mást ignorálni kell. Olyan ember nekem ne adjon tanácsot, aki nem hallgat meg mindent, és nem elég felnőtt eldönteni, hogy mit hogyan értékel önmaga számára.

Ha csak visszaolvasnál, látnád, hogy az egyik, szerinted "proli" (paraszt az vagyok, proli nem) konkrétan megírta, hogy igen, nagy gáz, de vele is megtörtént már. Na basszus, akkor omlik a világképed? :D

"Akkor is kioktattak volna" - próbáld ki. A tolatós kérdésre pl. egy tök normális, támogató választ írtam, mert az egy tök normális kérdés volt.

Nabumm, megint omlik a világképed, mert nem tudsz mindenkit beskatulyázni. A kérdező itteni reakciói egyébként pont arra utalnak, hogy neki nincsen önkritikája, vagy legalábbis nem elég fejlett, és ebben pont azok tudnak segíteni neki, akik nem simizik a buksiját online ismeretlenül.

2023. dec. 3. 23:22
 44/46 A kérdező kommentje:

Volt gyalogosos szituáció is, direkt azért is mentem lassabban, hogy észrevegyem ha valaki át szeretne kelni és bizony jól tettem, hogy néhol csak 30al mentem mert így észrevettem a fekete szerelésben átkelni kívánó gyalogost úgy is, hogy jöttek szemből.

Egyébként a jogsis leadásos sztorit túlzásnak tartottam és nem tudtam komolyan venni ezért reagáltam rá úgy, ahogy.

Van önkritikám hisz észrevettem, hogy lassítanom kell mert nem látom a sáv felfestését normálisan. Annak a veszélye nem állt fent, hogy véletlenül átmegyek a másik sávba hisz ezért lassítottam és figyeltem nagyon a forgalomra.

Csak kicsit úgy érzem, hogy túlzásba estek itt egyesek azzal, hogy már belekevertek olyan dolgokat, hogy felmennék szembe az autópályán.

Hogy mennék már fel? Nem vagyok ennyire szerencsétlen ezt magabiztosan állítom magamról és nem ennyire volt súlyos a helyzet csak néhol foltokban eltűnt a sáv vonalazása a visszaverődő fény miatt és emiatt óvatosabbnak kellett lennem. A kérdést pedig azért írtam ki mert az utóbbi időben folyamatosan dicséreteket kaptam csak az utasaimtól, hogy mellettem milyen biztonságban érzik magukat és emiatt megnőtt az önbizalmam és aztán jött ez a szituáció ahol kicsit bizonytalan voltam és máris elkezdte lerombolni az önbizalmam és kellett a megerősítés.

Ennyi. Szerintem mindent megmagyaráztam.

2023. dec. 4. 00:05
 45/46 anonim ***** válasza:
67%

#44 A jogsileadásos dolgot úgy hívják, hogy költői túlzás, nehogy komolyan vedd, mert megsúgom, nem is fogják visszavenni. :D

Csak azt magyarázd még el nekem, hogy amennyiben mindent meg tudsz magyarázni, miért írtad ki egyáltalán a kérdést, és miért úgy fogalmaztad meg, hogy "nagy gáz-e, hogy [...]"? Mert engem igazából a kérdés triggerelt, aki ennyire bizonytalan, hogy idejön idegen trollokat etetni, szándékosan hendikeppel indítva magát, annak valami baj van az agyában. :D Ha nincs, akkor jó, csak tényleg nem értem, ha mindent meg tudsz magyarázni és mindent jól csináltál (és ezt nem is tagadta senki), akkor mégis minek kellett ez a kérdés? Nem tudtad ezt magadban lerendezni még útközben, hogy mire kiszállsz az autóból, már ne is foglalkoztasson? Vagy nincs egy naplód, amibe írkálhatnál? Értem én, hogy nem láttad, el is ismertem, hogy én sem mindig vagyok képben a sávokkal, ezért kell többet gyakorolnom az átlagnál, értem én, hogy óvatosan mentél, ami nagyon helyes, csak tudod, ez sok emberrel megtörténik, mégsem jövünk ide picsogni, mint a 11 éves kislányok, hogy aztán megsértődjünk. :D

2023. dec. 4. 00:51
 46/46 A kérdező kommentje:

#45 Igen, tudom, igazad van.

Nem kéne idejönnöm feleslegesen "megsértődni" ilyen dolgokon de igazából én itt lezártam. A kérdést törlöm a saját kérdések listájából, úgyhogy tovább nem fogom látni amit írnak. Így lesz a legjobb.

2023. dec. 4. 01:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!