Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Más is érez időnként mély...

Más is érez időnként mély gyűlöletet a tötyörgő sofőrök iránt?

Figyelt kérdés
Itt nem arra gondolok, amikor valaki 70-el megy 90 helyett...
2023. okt. 25. 20:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

*11

Voltam pszichológusnál és teljesen alkalmasnak találtak a vezetésre. A PÁV III is meg van. Te el mernél menni?

Nem vagyok tötymörgő és nem rajongok én sem értük, de mély gyűlöletet semelyik közlekedő társam iránt nem érzek és nem éreztem soha.

2023. okt. 26. 07:29
 22/24 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

Gyűlöletet nem érzek, mert ezért senki sem érdemli meg, ha csak nem direkt szivatja a másikat, de ezt nem lehet feltételezni senkiről.

Természetesen frusztrál, amikor siketek, főleg reggel. Amikor megjelennek a mazsolák, akiken látszik, hogy nincs elég rutinjuk és majd összetojják magukat a csúcsban. Természetesen én sem a szabályosan közlekedőre gondolok, hanem, aki a zöldnél el sem indul, vagy egy egyszerű kanyarhoz lelassít ötre, vagy, aki nem tudja eldönteni, hogy mikor mehet, ezért megáll várni a csodát, hátha egy belső hang megsúgja neki a következő lépést, illetve azt, aki a belső sávban (városon belül is) hússzal cammog, mikor ötvenes a tábla. Továbbá a teherautók, akik egymással vívnak erőharcot, így az egyik elállja a belsőt harminccal, a másik pedig nem engedi be, mert bizonyítania kell. De a legnagyobb fájdalmam, amikor a reggeli csúcsforgalomban előkerül a tanulóautó, olyan oktatóval, akik beteszik az elsőórás tanulókat, nulla rutinnal (mert ugye a rendes rutinvizsgát is meg kellett szüntetni), aki el sem tud indulni rendesen. Miért jó ez? A kezdő sofőrnek is ijesztő a reggeli tömegnyomorban gyakorolnia, semmivel nem lesz előrébb, csak elveszi a kedvét a vezetéstől. Ha már vizsgára készenálló tanulót visznek ki, aki magabiztosan tud haladni, azt nem bánom, de egy kezdőt minek ezzel gyötörni, és vele együtt a többi ember, aki időre megy?

Ezekben a fentiekben benne van, hogy INDOKOLATLANUL tötyörgők, nem pedig szabályosan vezető emberek (csak az ismétlés miatt írom).

Nem, a korábban indulás nem játszik, mert már így is sokkel korábban indulok, mind ahogy kéne, és azért mindennek van egy határa, mert különben már haza sem kéne mennem. Busz szintén nem játszik, mert a munkámhoz kell az autó. Amikor covid lezárás volt, akkor tíz perc alatt értem be, és nem is siettem, most ugyanez az út 35-45 perc, ha éppen szerencsém van.

De ismétlen, utálatot egyik iránt sem érzek, csak fusztrációt.

#11 Nagyon szerencséd van, hogy nincs kötelező pszichológiai vizsga, mert nem hogy jogsid nem lenne, még az utcára sem mehetnél ki ezzel a stílussal. Nem tudom, hogy melyik környéken vagy, de remélem soha nem kerülök egy útra veled, mert így nézve egy közveszélyes alak vagy. A b betűs szó, amit írsz nem tesz téged menőbbé, inkább csak azt mutatod ki, hogy egy ítélkező, primitív kretén vagy. Add vissza a jogosítványod, mielőtt megölsz valakit.

2023. okt. 26. 17:07
 23/24 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Az utolsó bekezdést a #12-nek akartam írni.
2023. okt. 26. 17:11
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan más normális ember is írta, gyűlöletet azért nem érzek. DE, van olyan alkalom amikor belém tud állni az ideg.

Még 2 évvel ezelőtt, hajnali 4 előtt kicsivel. Sehol senki. Összesen 3 autó volt, az előttem tötymörgő, én, mögöttem egy rendőr.

Kálvin tértől Astoriáig. Még pótlós időszak volt, így 1 sávos.

Aki ismeri azt a szakaszt tudja, hajnalban a zöldhullám 45-48-as tempóhoz van belőve.

Az előttem lévő (relatíve új, 2019-es Arteon, sofőr egy 30-as férfi), GPS SZERINT 10-15 km/h-s sebességgel ment végig. Minden egyes lámpa akkor váltott pirosra mire odaértünk.

Mivel az még pótlós időszak volt, ezért rendőrrel mögöttem nem tettem meg, hogy jobbról, záróvonal át, a buszsávban előzzem meg.

2-3 másodperceken én sem szoktam idegeskedni. De tény és való, ott reggel, éppen munkába "sietve", egy normális tempóval 15-20 másodperces szakaszt több percesre növelni...azért fel ment bennem a pumpa rendesen.

2023. okt. 26. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!