Ti mennyi időnként találkoztok buta sofőrökkel az utakon?
Igaz, hogy nekem csak pár hónapos a jogsim és ez számomra viszonylag új dolog, de én mindig meglepődöm ha hetente 1-2 furcsa sofőrrel találkozom.
Ma is várok a körforgalomnál, erre a fickó 10-el bejön a körforgalomba egyből jobbra indexelve, gondoltam biztos azért lassít mert kanyarodik és hát ugye indexelt is. Szép lassan elindulok mert kiférek, erre rágyorsít és a másodikon akar lehajtani pont ahol én is... mintha direkt nekem akart volna téves infókat adni...
Persze munkatársam mindig azt mondja hogy ő napi szinten találkozik ilyenekkel az utakon, de én eddig nem hittem neki.
Pont ilyennel még nem találkoztam (vagy már elfelejtettem), de azért idióta akad elég.
Ez a sofőr valószínűleg azt hitte, hogy körforgalomba bemenetkor (is) kell indexelni, és aztán úgy felejtette. De az is lehet, hogy ismeretlen helyen volt, és közben döntötte el, hogy mégsem az elsőnél, hanem a második kijáratnál kell kimennie. Az más kérdés, hogy ha már kimentél eléje, akkor minek gyorsított. Ha egyébként nem volt agresszív (nem villogtatott, nem dudált), akkor alighanem a második föltevésem az igaz.
10 éve vezetek, de már a közúti forgalmi órák óta találkozom velük napi szinten.
Elsőbbséget meg nem adó, irányjelzőt nem ismerő, vészfékező, tolakodó, záróvonalon előző, stb...
Mindenféléből van válogatás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!