Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti mennyi időnként találkoztok...

Ti mennyi időnként találkoztok buta sofőrökkel az utakon?

Figyelt kérdés

Igaz, hogy nekem csak pár hónapos a jogsim és ez számomra viszonylag új dolog, de én mindig meglepődöm ha hetente 1-2 furcsa sofőrrel találkozom.

Ma is várok a körforgalomnál, erre a fickó 10-el bejön a körforgalomba egyből jobbra indexelve, gondoltam biztos azért lassít mert kanyarodik és hát ugye indexelt is. Szép lassan elindulok mert kiférek, erre rágyorsít és a másodikon akar lehajtani pont ahol én is... mintha direkt nekem akart volna téves infókat adni...

Persze munkatársam mindig azt mondja hogy ő napi szinten találkozik ilyenekkel az utakon, de én eddig nem hittem neki.

2020. jan. 31. 13:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

Én már a vezetési órákon is találkoztam velük. A legemlékezetesebb: országúti vezetést gyakoroltuk első alkalommal, elég jól ment így nyugodtan mentem. Egyszer csak az előttem haladó kocsi gondolt egyet, besatuzott aminek hatására megcsúszott a kocsija és az út közepén keresztbe állt. Szerencsére jól reagáltam, fékeztem és elhúztam a kormányt. Még az oktató is a szívéhez kapott ijedtében.

Egyébként napi szinten találkozom velük. Főleg Budapesten vezetek, a leggyakoribb, hogy nem adják meg az elsőbbséget, de általában 1-2 naponta a szemem előtt történik "majdnem" baleset. Tegnap pl. egy kereszteződésben ment előttem az autó és egy mellékútról a másik nem adta meg neki az elsőbbséget hanem teljes gázzal hajtott felé, pár centin és vészfékezésen múlott hogy nem mentek egymásba.

Ezen kívül főleg mikor rosszabb idő van (nemrég a havaseső) hazafelé 11 km-t jövök és ezalatt legalább 3 út szélén heverő karampolos autót láttam.

2020. febr. 1. 15:34
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Télen a jeges úton 80-al megyek, két barom leelőz legalább 120-al. 5 perc múlva találkoztunk ismét, Ott nézegették mindketten az árokparton ülve az első marha, fejjel lefelé landoló tragacsát. Nem, nem álltam meg segíteni, úgy ítéltem meg, hogy nincs rá szükség, más már megállt segíteni és a beláthatatlan, csúszós kanyarban csak balesetveszélyt okoznék.
2020. febr. 1. 16:48
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"A behajtást nem kell jelezni, a bent maradást igen, ahogy a kihajtást is."

Romániában, vagy hol? A magyar KRESZ szerint nem kell jelezni a bent maradást.

Azért 3-ból 2-t eltaláltál.

2020. febr. 1. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!