Ti mennyi időnként találkoztok buta sofőrökkel az utakon?
Igaz, hogy nekem csak pár hónapos a jogsim és ez számomra viszonylag új dolog, de én mindig meglepődöm ha hetente 1-2 furcsa sofőrrel találkozom.
Ma is várok a körforgalomnál, erre a fickó 10-el bejön a körforgalomba egyből jobbra indexelve, gondoltam biztos azért lassít mert kanyarodik és hát ugye indexelt is. Szép lassan elindulok mert kiférek, erre rágyorsít és a másodikon akar lehajtani pont ahol én is... mintha direkt nekem akart volna téves infókat adni...
Persze munkatársam mindig azt mondja hogy ő napi szinten találkozik ilyenekkel az utakon, de én eddig nem hittem neki.
Én már a vezetési órákon is találkoztam velük. A legemlékezetesebb: országúti vezetést gyakoroltuk első alkalommal, elég jól ment így nyugodtan mentem. Egyszer csak az előttem haladó kocsi gondolt egyet, besatuzott aminek hatására megcsúszott a kocsija és az út közepén keresztbe állt. Szerencsére jól reagáltam, fékeztem és elhúztam a kormányt. Még az oktató is a szívéhez kapott ijedtében.
Egyébként napi szinten találkozom velük. Főleg Budapesten vezetek, a leggyakoribb, hogy nem adják meg az elsőbbséget, de általában 1-2 naponta a szemem előtt történik "majdnem" baleset. Tegnap pl. egy kereszteződésben ment előttem az autó és egy mellékútról a másik nem adta meg neki az elsőbbséget hanem teljes gázzal hajtott felé, pár centin és vészfékezésen múlott hogy nem mentek egymásba.
Ezen kívül főleg mikor rosszabb idő van (nemrég a havaseső) hazafelé 11 km-t jövök és ezalatt legalább 3 út szélén heverő karampolos autót láttam.
"A behajtást nem kell jelezni, a bent maradást igen, ahogy a kihajtást is."
Romániában, vagy hol? A magyar KRESZ szerint nem kell jelezni a bent maradást.
Azért 3-ból 2-t eltaláltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!