Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek javult a közelekdé...

Szerintetek javult a közelekdésbiztonság az utóbbi 30 évben?

Figyelt kérdés
Mert olvasom, hogy most kb. harmad annyi baleset van mint 30 éve. De sokan mondják hogy évről évre romlik a közlekedési morál. Akkor mi az igazság ezzel kapcsolatban?Fiatal vagyok,22 éves tehát nincsen a múlttal tapasztalatom.
2023. okt. 25. 10:42
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Meg a közlekedési morál is a kérdésem lenne!
2023. okt. 25. 10:47
 2/21 anonim ***** válasza:
40%
Nem és a közbiztonság sem.
2023. okt. 25. 10:54
 3/21 anonim ***** válasza:
73%

Igen, jelentősen javult. Az utak és a járművek is rengeteget fejlődtek a biztonsag terén.

A morál viszont egy nehezen megfogható dolog.

Nekem ugyan csak 10 éve van jogsim, de nem érzem, hogy ezalatt romlott volna.

2023. okt. 25. 10:56
 4/21 A kérdező kommentje:
Akkor hogyhogy több halálos baleset volt 30 éve?Nem értem az összefüggést!
2023. okt. 25. 10:57
 5/21 Rosszlovas válasza:
93%

Én kerékpárral járok legtöbbet, és (bár én is betartok mindne szabályt, piros lámpát stb) azt vettem észre, hogy az autósok sokkal jobban figyelnek a kerékpárosoknak, mint 10 éve.

Biztonságosabban érzem magam most kerékpáron a forgalomban, bár nagyon kell figyelni, mi t mindenkinek.

Persze, vannak páran bunkók,de az meg ugyanúgy van a biciklisek és a gyalogosok között is sajnos.

2023. okt. 25. 11:08
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

"Akkor hogyhogy több halálos baleset volt 30 éve?Nem értem az összefüggést!"

Akkoriban nemhogy légzsák, de sok autóban hátul még biztonsági öv sem volt.

2023. okt. 25. 11:43
 7/21 anonim ***** válasza:
86%

Persze, hogy javult, rengeteget. A morál már más kérdés.

Ha a mai morált és forgalmat átültetnéd a 30 évvel korábbi technikába, na akkor lenne csak igazán vérengzés

2023. okt. 25. 11:44
 8/21 anonim ***** válasza:
77%

javult. '65 óta motort, '75 óta autót, buszt, kamiont vezettem, ma már csak autót..

A vásárolt jogsi kivételével jobb a morál

2023. okt. 25. 11:58
 9/21 anonim ***** válasza:
88%

Rengeteget javult. A morál csak úgy látszik, hogy romlott, persze, amikor a kattintásvadász hírportálok közúti balesetekkel ömlesztik a facebook faladat, és ha egyre kommentelni mersz, az garantálja, hogy másnap csak hasonló híreket dob fel a hírfolyam.

Én 12 éve vezetek napi szinten, pl. a 4-es főút sokkal barátibb, mint 10 éve volt. Oké, román tréleres ugyanúgy meg akar gyilkolni, a román kamionok egymást előzik, az osztrák meg a német azt hiszi, hogy bérlete van a belső sávba, de ha éppen nem az okostelefonját nyomogató hülyével hoz össze a sors, sokkal tudatosabbak és figyelmesebbek, mint régen.

Szerintem egyértelműen javuló tendenciánk van az utakon, csak nagyon könnyű rossz példákat mutatni akár napi szinten, de ha 20 éve lett volna internet meg okostelefon, már akkor ötpercenként fotózhattam volna, mekkora f*szok vannak az utakon.

Jó lenne normális közúti ellenőrzés stb. de alapvetően így is javul a tendencia. Ami problémák vannak, azok régebben is megvoltak, csak nem foglalkoztak velük, nem interjúvoltak meg szakértőket stb. Nagyon jó, hogy születnek tartalmak ilyen témában, de nem kell azt hinni, hogy újkeletű problémák vannak, csak mert most először beszélünk róluk.

2023. okt. 25. 12:03
 10/21 anonim ***** válasza:
71%
30 éve Trabantokkal voltak tele az utak. Annak meg minusz 5 csillagos a töréstesztje, egy kisebb koccanásnál is garantált a súlyos sérülés. Közlekedési morált meg meg lehet nézni. 30 éve max segédmotorral motoroztak a fiatalok, most meg sufnituning autókkal megy a menőzés, nem csak az Auchan parkolóban, de az utakon is. Tisztelet a kivételnek, de van aki beül a 20 éves német prémiumba, és már a szabályok felettinek érzi magát.Régen olyanokat még hírből se lehetett hallani, hogy beleállnak a másik autó seggébe és letolnak, meg büntetőfékezés.... Manapság meg nem tudsz elmenni 5km-t, hogy valaki ne álljon bele az autód seggébe 2 méterre, mert ő baromira siet.
2023. okt. 25. 12:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!