A motorosokat miért veszik semmibe?
#10: Értem-értem, tehát én csak egy fogalmatlan csicska vagyok és te amúgyis sokkal ügyesebben vezetsz, így már belátom, hogy több jogod van az út használatához és tök oké, hogy tolakodsz.
Kérdező:
Amint látod sokszor épp a motoros kezeli alsóbbrendűként a többi közlekedőt. Sajnos a magyar motorosok jelentős része ilyen nagyképű sutyerák.
Nekem ez egy kultúrsokk volt, amikor Skandináviában éltem, hogy ott a motorosok az autókkal egyenrangúként közlekednek és nem furakodnak előre, amikor van 40 centi szabad hely az autód mellett.
#15 Te vagy az, aki szerint kizárólag azért akarhatott a külsőbe sorolni az autós, mert jobbra akart kanyarodni, mert még azzal sem vagy tisztában, hogy jobbra tartási kötelezettség van. Úgyhogy mi lenne ha nem ugatnál másoknak arról, hogy mennyire valók a forgalomba?
Kedves kérdező, remélem olvasod. Itt a válasz a kérdésedre. EZÉRT vesszük őket semmibe! Kell ennél jobb példa? Képtelenek szabályosan viselkedni és ha ezt egy autós megszólja, vagy netán összekülönböznek eggyel, akkor még az aberrált motorosok kérik ki maguknak, ők anyáznak, meg ők rugdossák az autókat.
Erre nagyon nagyon jó példa amúgy a visegrádi lezárt út is. A motorosok nagyon nagy rétege képtelen volt megérteni, hogy nem a motorokkal van baj, hanem a viselkedésükkel, közlekedési szokásaikkal, mert képtelenek szabályosan, értelmes ember módjára közlekedni. És akkor mivel próbálták bemutatni, hogy nincs is igazuk? Azzal, hogy kimentek a helyszínre és hőbörögtek, óbégattak, meg dobálták az autókat. Hát gratulálok, tényleg jól bebizonyítottátok, hogy milyen értelmes emberek vagytok. Genetikai selejtek, semmi több.
Ismétlem, amit már egyszer leírtam: tisztelet a kivételnek. De ők nagyon kevesen vannak. 10 motorosból TALÁN 1.
A visegrádi hisztin leszerepelt az összes motoros, aki kijárt oda tüntikézni, ebben egyetértek.
A jobbratartásról meg annyit, hogy ha őt zavarja egy gázfröccsöt adó motoros a külső sávban, akkor amúgy sem tudott volna kisorolni, mert nem volt meg az elegendő távolság hozzá. Ugye ha úgy sorolsz elém, hogy nekem rá kell nyúlnom a fékre, akkor szabálytalan vagy. Megteszem, mert a közlekedés egy többszereplős játék, de azért illene nem úgy időzíteni, hogy nekem satuznom kelljen, ha bejössz elém. Én is inkább ráhúznék a gázra, minthogy egy köcsög elém kerüljön. Aki normálisan közlekedik, azzal nincs bajom, csak azt tartom veszélyesnek, ha hülyék vesznek körül, őket inkább magam mögött szeretem tudni.
Én nem tudom, honnan jön ez megfigyelés, mert szerintem nem nézi le senki a motorosokat. Van, aki tojik a másik fejére, de az minden más járművel szemben így tesz. Én motorozok, és autózok is sokat, de sosem látok nagyobb semmibe nézést egyik járművön sem. Talán annyi különbség van, hogy a motort nehezebben veszik észre, így, aki ezzel nem számol, azt érhetik kellemetlen meglepetések.
Bár én nem élek ezzel, de egyébként, balról sávot felezni motorral lehet törvény szerint, ha el lehet férni biztonságosan. Egy oktató barátom úgy fogalmazott, hogy úgy kell elképzelni, mintha lenne ott egy fél sáv az egy nyomon haladóknak. Ez olyan, mintha meg akarnád tiltani, egy másik autósnak, hogy a tőled balra lévő sávban, melléd menjen.
"Ugye ha úgy sorolsz elém, hogy nekem rá kell nyúlnom a fékre, akkor szabálytalan vagy."
Ez valóban az egyik legnagyobb tévhit. Ez nincs így, sosem volt így.
#18 De, így van. És nem csak motorosként, hanem autóban ülve is tolom lefele utána az útról az ilyeneket, mert aki fékezésre kényszerít, az pont annyira partner a közlekedésben, hogy mással is veszélyeztetni fog a közeljövőben.
Ha te ki akarsz sorolni, akkor indexelsz. És nekem szívem joga eldönteni, hogy beengedlek, vagy rányomok a gázra, és majd bejössz esetleg mögöttem. Nem vághatsz erőszakosan úgy elém, hogy én csak reagálni tudjak egy erős fékezéssel. Akkor sem, ha én már az indexelésed előtt láttam, hogy mire készülsz, mert az egy dolog, hogy én felkészülök, de az nem szigorúan kötelességem, hogy gondolatolvasó legyek, csak azért csinálom, mert szeretek élni, és sok a hülye.
"Nem vághatsz erőszakosan úgy elém, hogy én csak reagálni tudjak egy erős fékezéssel."
De. Mint mondtam ez egy nagyon gyakori tévhit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!