Ti is utáljátok ezeket az eszetlen motorosokat?
Általában az ilyen "flame" jellegű témához nem szólok hozzá, meg nem is igazán érdekel. Ám a kivétel erősíti a szabályt :D Autót és a motort is vezetek. Ám mivel ma motoroztam legyen most a motoroknál a pont.
Legközelebb majd az "ártatlan" motorosokról írok.
Görbe tükör:
Ti is utáljátok ezeket az eszetlen autósokat?
- Lakott területen belül 50-nel mentem, de ha az autós elbőgetett mellettem 100-zal akkor semennyivel sem.
Vagy ez mégjobb:
- Megállok zebránál és megelőz - majdnem elütve a gyalogosokat?
- Hogy az autós nem bírja a követési távolságot tartani és egy sportmotor seggébe jön? ( mert az 50 neki 60, 65 és bár megelőzni nem akar, de a normális követési távolság az nem divat lakott területen belül - kívül sem ) A széria fékrendszer nem fogja tudni azt produkálni amit a fém fékcsöveim, amint kitűnő minőségű fékbetétek beleharapnak a verseny tárcsákba és megállítják a 180kg-ot ha szükséges. Vajon a másfél tonna is meg fog állni mögöttem?
- Hogy az autós nem ismeri az indexet ( és a tükröt sem ) és mindig jósgömböt kell használnom, vagy gondolatolvasást kell végrehajtanom, hogy kitaláljam, hogy merre akar menni vagy éppen megállni akar?
- Hogy a hegyek között a szembejövő autós a kanyarban annyira nem érzi járműve irányítását, geometriáját, hogy a kocsi fele átlóg az én sávomba? Ellentétben velem aki lendületesen ( nem összetévesztendő az eszetlennel ) és szerintem egész szép íveket motorozva, senkit sem veszélyeztetek. ( Meg persze tudatában vagyok annak, hogy a hegyi bringások és kirándulók és lehetnek az úttesten)
- Hogy a hegyek között előttem megy és szerencsétlenkedik ( fékezget idióta módon és 20-szal veszi kanyart, levágja az ívet, átmegy a szembe sávba mert a versenypályán érzi magát). Igen, nem elírás, pont ma találkoztam ilyen AUTÓSSAL a Bükkben.
- Hogy az autós szembe előz lakott területen kívül, én normálisan megyek 90nel, de olyan helyzetet teremt, hogy bele kell markolnom a fékbe lehúzódnom és az ürge fapofával tovább megy, se egy bocs, se egy elnézés vagy ilyesmi?
- Hogy a "tunning" suzuki swift, ezeréves BMW, opel astra stb vezetője azt gondolja, hogy versenyezni akarok vele, lámpától lámpáig? Elégedett vigyorral mutogat mert "legyőzött"- én sosem versenyzem utcán és nyugisan közlekedek a motorommal. Vajon tudatában van e annak, hogy a 180kg-ba zárt 150 LE-vel szemben fikarcnyi esélye sincs? Egyedül a józan eszemtől és a gázmarkolattól függ, hogy 3 másodperc alatt NE gyorsuljak százra, a tizedik másodperc pedig már NE 200 km/h fölött érjen. Ha én egy sportmotoron ücsörögve tudom, hogy az utca nem verseny pálya, akkor ő miért nem tudja a tragacsában?
Vagy ez ma menő dolog? Idióták vannak a közutakon tényleg?
Utólsónak:
Én szintén autózom (hivatásos sofőrként) és motorozok is, (és futárkodtam is) nagyon tetszett amit írtál, ment a zöld.
na akkor helyesbítek mert látom valaki veszettül pontozott lefelé. :)
Az eszetlenek zavarnak az úton. Attól függetlenül hogy az egy motoros aki magasról tesz a szabályokra (tudom hogy sok normális motoros van de el kell ismerni hogy sok felelőtlen is) vagy egy olyan autós akit szintén nem érdekel az hogy rajta kívül mások is vannak az úton és ott letol levillog, anyázik akkor is amikor 100%-ban ő a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!