Motorosokat miért veszi mindenki semmibe?
Elfogadom ellenben hidegen hagy a velemenyed.
En velemenyem, hogy egy gyava fereg az osszes,es nagyon hatalmas dolognak kell tortennie, hogy ez valtozzon.
Nem veszi mindenki semmibe.
Az elsőbbség meg egy összetett dolog. Egyrészt a balesetek nagy részének két fő oka a gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása.
Nyilván a motorosok jelentős része nem éppen szabály követően közlekedik.
Másrészt az elsőbbséget járműtől függetlenül nem adják meg, csak nyilván a kocsiban sokkal védettebb vagy bizonyos szintig, míg motorral egy kisebb baleset is hozhat súlyos sérülést.
#7 És szerinted minden motoros letöri a tükröd minden apróság miatt? Nekem speciel eszembe sem jutna, és sokat szidom amúgy is pl. a youtube-on tevékenykedő Fodor "Dodor" Donátot, de amikor pár napja azt mondta, hogy életében kétszer már csinálta, sőt, még a "helyes technikát" is megosztotta, végleg leírta magát a szememben.
Nem tudom, neked nyarata kétnaponta letörik a tükröd, hogy ennnyire rossz véleménnyel vagy? Mert amúgy nekem is megvan a véleményem az ilyenről, meg arról is, aki nem tud kanyarodni, csak a gázt húzni, és a szembesávba sodródásával az én, a másik motoros életét veszélyezteti - mert ha az autós kapja el emiatt, akkor a motorosnak fáj, ha én, mindkettőnknek. Cserébe én hétvégén ezért is nem megyek népszerű szerpentinek közelébe, viszont tök laza hegyi utakon is záróvonalon előznek ki az autósok, csak mert én a sebességkorlátot betartva veszem be a kanyarokat, esőben meg még lassabban, és az autósok azok tapasztalatom szerint, akik sokkal gyakrabban nem képesek a saját sávjukban maradni, mert csak mennek, mint a hülye. Mégsem utálom az összes autóst, sőt, még egy kisebb csoportjukat sem. És le sem rúgnám egyiknek sem a tükrét, akkor sem, amikor az index nélküli, kiszámíthatatlan (mert van, aki nem indexel, de azért látom, mit fog szabálytalanul csinálni) manővereikkel konkrétan az életemet veszélyeztetik. De inkább csak hagyom, hogy menjen, vagy gyorsan lehagyom, hogy ne legyen a közelemben. Mondjuk biztos gyáva féreg vagyok, mert szerinted tuti gyávaság nem belemenni egy ilyen konfrontációba mindenkinek a biztonsága és lelki nyugalma érdekében, ugye?
"Amúgy kérdező, gondolom, motorozol."
Nem motorozom. Csak sokat vezetek és látom hogy sok autós telibesz*rja a motorosokat. Egy egyszerű elsőbbséget nem képes megadni. Persze sok motoros is megér egy misét, vannak 180-al előznek a cseszneki szerpentinen, őket nem is sajnálom mikor beleborulnak az árokba.
Mint motoros, ritkán tapasztalom ezt. Gyakran kiengednek az autósok, és nagyon ritkán volt olyan, hogy veszélybe sodortak. Azok az autósok, akik semmibe néznek, azok a többi autóst, kamionost, buszost, lovaskocsist is ugyanúgy semmibe nézik. Sőt, motorosok között is bőven van, aki semmibe néz másokat. Én már majdnem kerültem balesetbe egy másik motoros miatt, tehát semelyik csoport sem szent.
#12 Légzsákkal, biztonságiövvel körülvett járművel akarsz elütni egy motorost. Akkor most ki az önző, gyáva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!