Ha nyílt felfestett bicikli úton parkoló autóba rohan egy biciklis, akkor ki a felelős a kárért? Kresz szerint tilos a megállás, tábla nem volt és a vészvillogó sem volt bekapcsolva. A lenti helyszínen történt
Alex Fly! Ott van a kerékpáros nyom a kocsi előtt.
A kérdezőnek annyira nincs szabályismerete, hogy kerékpárutat ír. Az pedig fizikailag elkülönül az úttesttől, sőt nem is kell még a közelében sem lennie.
Neki másolom ide:
9) Az úttesten burkolati jellel kijelölt kerékpáros nyom jelzi a kerékpárosok részére az úttesten történő haladásra ajánlott útfelületet. Az így megjelölt úttesten fokozottan számolni kell kerékpárosok közlekedésével.
Az autósok számára semmiféle megkötés nincs.
Jó lenne legalább egy google utcaképet kapni az eset helyszínéről, de ez így csak kerékpáros nyomvonal, semmi nem tiltja a ráparkolást alapesetben. Olyan dolgot, bukkanót sem látok vagy más veszélyes helyet ami várakozási tilalmat indokolna. Ráadásul az autó kapubejáró előtt várakozik ami csak abban az esetben tilos, ha az nem saját kapu, vagy nem oda ment látogatóba. Például elég valószínűtlen hogy a saját bátyámat elmarasztalnák azért, mert elmegy a nagyihoz és a kapuba parkol, miközben a nagyinak nincs is autója.
Ilyen esetben egyértelműen a figyelmetlen fél a hibás, nevezetesen itt kizárólag a kerékpárosé a felelősség.
Mondjuk, itt a legfurább az, hogy sikerült ennek az autónak nekimenni!
A kérdező csukott szemmel bringázott?
Nem tudom elképzelni a szitut, amikor nekimegyek ennek az autónak, hacsak nem hirtelen materializálódik előttem a semmiből.
@25 Erős antipszichotikum hatása alatt voltam plusz siettem mert otthagytam a táskám a boltban.
A biciklis nyomról azt gondoltam, hogy bicikli út. A helyszínen nem merült fel bennem, hogy a másik fél hibás lehet csak otthon mikor utánanéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!