Tényleg szokás vészvillogóval megköszönni bizonyos dolgokat a közúton? Ha igen, milyen szituációkban?
Édesapám mondta, hogy ez ilyen nem hivatalos bevett szokás.
Az ország minden részén? És milyen szituációkban indokolt?
Akkor szoktam látni, amikor valakit beengednek, de alapvetően mégse kellene minden ilyet megköszönni. Az, hogy valakit kiengednek, mert lemond az elsőbbségéről az világos, de pl. ha megszűnik egy sáv, szorosan egymás mögött haladnak a belsőben és én úgy "kérezkedek be" a megszűnő sávban, hogy ugyanúgy dimanikusan haladok az szerintem már határeset, mert oké, hogy besoroltam, de nem kellett megállnia. Vagy én honnan tudjam eldönteni, hogy előzékenység történt vagy sima közlekedési manőver. Nem okozhat ez kontraproduktivitást? (Azt is megköszönik, amit tök felesleges)
Azért tettem fel a kérdést mert alapvetően toleráns ember vagyok és nem akarok bunkó lenni a közúton se, hogy egy beengedést nem köszönök meg, de örökké nem nyomhatom a vészvillogót.
Debreceni vagyok amúgy. Budapesten is van ilyen szokás?
Lehet megköszönés pl.
ha a beengedték (kereszteződés, sávváltás stb.). De lehet bocsánatkérés is, pl. ha kikanyarodott a másik elé és a másiknak fékeznie kellett, vagy ha az út közepén állt feltartva a forgalmat, stb.
Teherautósok, buszosok ide-oda indexelnek egyet, az is ugyanezt jelenti.
Az egész országban használják, de külföldön nem jellemző.
Sok értelme nincs, de lehet, hogy a másik dühös lesz, ha elmarad, így én is szoktam nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!