Miért ennyire bonyolult néhány embernek megértenie bizonyos forgalmi szituációkat?
Reggel ahogy álltam a városból kifelé menő, szokásos kilométeres dugóban jött egy szirénázó rendőrautó, mindenki szépen félrehúzódott.A rendőrautó mögött vészvillogóval ment egy régi BMW, azt vezették fel ami teljesen egyértelmű volt.
Úgy 2 autónyi követési távolságot tartott a rendőrautó mögött, és pár autóval előttem egy Scenic ment, ahogy elment a rendőrautó gyorsan visszaszedte a kocsi orrát úgy,hogy a BMW ne tudjon elmenni, és még magyarázott is hozzá.
A rendőrautó megállt, az egyik rendőr kiszállt, és indulatosan mutogatta a nőnek,hogy húzódjon vissza.Erre felháborodottan tárogatta a karjait a nő, és járt a szája végig.
Azt még értem is,hogy nem tolerálja valaki a pofátlan előzgetést, de ki merne egy rendőrautó után menni így?Tudom,hogy a mentő után szokott menni 1-1 paraszt, viszont kétlem,hogy bárkinek is lenne töke egy rendőrautó után menni, meg látszott,hogy felvezetésről van szó, mostanában amúgy is gyakori az ilyen.
Régóta vezetek, én már semmin sem lepődök meg.
Múltkor megyek a városban, a saját sávomban jön velem szemben egy "lángész", rávillantok, erre a középső ujját mutogatja.
Régebben lakott területen kívül előz szemben velem egy illető, 2.-ba kellett kapcsolnom utána, hogy ne rángasson a motor.
A végén ő is a középső ujját mutogatta...
Autópályán: "Vigyázzanak, mert egy hülye a forgalommal szemben megy!"
Szőke nő a volánnál: Még hogy egy!? Mindenki!!
Ha a szabályokat nézzük akkor a nőnek igaza volt.
Csak a megkülönböztető jelzést használó járművek élveznek elsőbbséget bizonyos forgalmi helyzetekben.
Már pedig ha a másik autó nem használt ilyen jelzést akkor semmivel több joga nincs mint a többi közlekedőnek.
"Ha a szabályokat nézzük akkor a nőnek igaza volt.
Csak a megkülönböztető jelzést használó járművek élveznek elsőbbséget bizonyos forgalmi helyzetekben."
Nincs igaza, mert semmi sem jogosítja fel arra, hogy ő csináljon igazságot.
"Ha a szabályokat nézzük akkor a nőnek igaza volt."
Rohadtul nem.
Köteles vagy úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesd. Ha egy szabálytalanul előző autó elé szándékosan betolod a kocsi orrát, azzal elég komolyan veszélyezteted. (Ha tényleg két autónyi távolság volt a bmw és a mentő között, akkor valószínűleg nem sokon múlott, hogy baleset legyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!