Többedszer járok úgy, hogy a járdára merőlegesen parkolok szabályosan. Valaki lezárja az utamat a járdával párhuzamosan. Mi a helyes eljárás?
Első alkalommal egy qrva (szakma nem minősítés) csinálta meg. Akkor rendőrt hívtam. Még jó, hogy nem engem büntetett meg.
Most a Magyar Posta Logisztika szög egyszerű munkatársa ismételte meg a mutatványt. A rendőr hívásában nem láttam a fantáziát. Gondoltam kiveszek pár kerék szelepet, de akkor magamat zárom be...
#14 Szóval benne legyen tolerancia, és várjon x időt, hogy ki tudjon állni a szabályos parkolásából, de a másiknak nem kell tolerálni őt, hogy elállja a szabálytalanul az útját. Amúgy sem tudhatod, hogy hova megy az illető, lehet neki az az 5-10 perc sorsdöntő. Inkább te ne védd a tilosban állót, vagy talán te vagy a történetben szereplő postás? Hogyha én nekem árut kell lerakni, és beállok a kapud elé ,akkor te is ilyen türelmes lennél velem? Szerintem te lennél az első, aki hőbörögne, hogy hogy merem?
"A közlekedés meg úgy alapból a társadalomban együttélés az együttműködésről szól."
Pontosan, együttműködően be kell tartani a szabályokat, mások akadályozása nélkül. Én sem támogatom a bosszúállást, de azért ne védjük azt, aki szabálytalankodik, mert pont ez a "tolerancia" okozza azt, hogy mindenki azt hiszi, hogy bármit megtehet, mert "úgyis lesz valaki, aki egyetért velem".
Egyébként nem tudom, hogy mit nem lehet érteni ezen. Beállt egy olyan parkolóba, ahol a forgalomnak merőlegesen kell beállni (Praktiker, Tesco, Obi stb. helyeken is így van), és valaki az út mentén elé állt. Nem tudom ,hogy ehhez minek kell fotó, meg rajz.
Kérdező, te meg nem egyből a bosszúálláson agyalj, mert abban igazuk van hogy ez sem egy normális hozzáállás, főleg ha egyszer valaki rajtakap, és kiüt a bugyidból. Tudom ,hogy frusztráló, ha valaki így feltart, de nem érsz el vele semmit. Ha tényleg tenni akarsz, akkor fotózd le, hogy eléd állt a postás, és szólj a rendőröknek, esetleg küld el a Magyar Postának a képet, hogy a kollégájuk így szabálytalankodik.
Eddig egy alkalommal akartam bosszút állni. Más megelőzött. A valós megoldást keresem.
Eddig csak elfogadhatatlan válaszain vannak.
Nem teljesen ertem a problemat a megoldassal. Bajod van valakivel, aki a jogszabalyokat nem tartja be. A jogszabalyok betartatasa a hatosagok feladata (rendorseg, kozteresek).
Celszeru a helyzetrol kepet keszitened (szabalytalan autot elolrol-hatulrol lefenykepezni), aztan idealis esetben a teruletileg illetekes hatosagot (jobb, mint a 112, nem veszhelyzet) ertesitened az esetrol. Innentol ok megoldjak (vagy magatol megoldodik), vagy elmondjak mit tegyel. Ha a rendorok elott odaerkezik az illetekes, akkor celszeru lefujni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!