Ennél az esetnél ki lett volna a hibás ha baleset történik? És mire kell figyelni ilyen szituban? (főútra kanyarodás takarásból)
Röviden: T elágazás. Kamionos jobbra fordul le a főútról arra a mellékútra, ahonnan a terepjáró akar balra kanyarodni. Utóbbi takarásban ki is fordul, mert tőle nem férne el a kamion (elsőbbségről lemond a kamion) viszont a főúton a lelassult kamiont kielőzi a kombi és majdnem elcsapja a kanyarodó terepjárót.
Én úgy tudom, hogy a kresz szabály kimondja, hogy fölérendelt útra kanyarodáskor az előzést végrehajtó autónak is elsőbbséget kell adni.
Viszont ha takarásban van az előző (pl itt a kamion takarásában vagy egy nagy bokor takarja ki) honnan látná mikor fordulhat ki?
Mire kell ilyenkor figyelni a résztvevőknek, hogy tuti ne legyen baleset?
Azt nem tudom hogy ez miért kérdés!!
Elsőbbséget kall adni ez egyértelmű , nincs olyan hogy takarás meg faxom.
Azzal mindenki tisztában van (a kérdezővel kezdve), hogy elsőbbséget kell adni.
A kérdés a többi.
#13: Pontosan. A tényállás evidens, kérdés, hogy lehet az ilyen kellemetlen helyzeteket elkerülni?
De tapasztalat alapján akkor elmondhatom, hogy inkább sosem hagyom, hogy egy kamionos lemondjon az elsőbbségéről csak azért hogy neki kényelmesebb legyen bekanyarodni, cserébe meg én szo**ak ahogy reszketve kikukucskálok a főúton a másik sávban nem-e rohan belém valaki takarásból.
Mindenképp a terepjáró lenne a hibás, mert attól, hogy a kamion lemond az elsőbbségről, még a többieknek továbbra is elsőbbségük van vele szemben.
azonban az előző autó is felelőtlen, mert felmérhette volna a szituációt jobban. Tisztán láthatta volna, hogy a kamionos nem véletlenül állt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!