Telizöldnél balra kanyarodáskor mikor hajtsak ki a kereszteződés közepébe és mikor ne?
Sziasztok! Tanulóvezető vagyok és kicsit még vagyok zavarodva ettől a közlekedési helyzettől. Ismerem a mondást, hogy "csak akkor hajts be a kereszteződésbe, ha előreláthatólag a lámpád pirosra váltása előtt lesz lehetőséged balra forduluni". De ez mit is jelent pontosan? Eddig azt tapasztaltam, hogy azért az előreláthatóság sokszor nehezen kivitelezhető, mert
- a szemből jövők takarják a mögöttük lévőket, nem tudom, hogy mennyien állnak ott
- a szemből jövők takarják a mögöttük levők indexeit, nem tudhatom előre, hogy lesz-e ott balra kanyarodó, akivel esetlegesen én is befordulhatok
- előttem is állhat autó, aki előttem hajt be a kereszteződésbe
- nem rendelkezek olyan jó helyismerettel, hogy a lámpa váltásának idejét kívülről fújjam
Illetve az lenne a kérdésem még, hogyha széles kereszteződésről van szó, akkor egynél több autó is behajtható a kereszteződés közepébe?
Ha te vagy az első a lámpánál, mindenképpen hajts be
Ha hátrébb vagy, lassan csorogj be, nézve hogy az előtted lévő el tudja-e hagyni a kereszteződést
A szabálytalanságot nem támogatom, de néha a görcsösen ragaszkodás a paragrafusok betűjéhez nem megoldható.
Ez is ilyen helyzet.
Gyenge firgalomban lehet a lámpa alatt maradni, de csúcsidőben muszáj behajtani. Így a mögötted lévőnek is lehetősége van arra, hogy kikerüljön, ha egyenesen menne.
Majd a vizsgán az oktató tanácsát kövesd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!