Miért nem lehet időben irányjelzőzni?
Nincs ilyen íratlan szabály.
Van ahol már jóval előtte illik kitenni az irányjelzőt adott esetben, például egy főúton ahol lassítani kell időben.
Máshol meg ha ezzel nem zavarsz senkit és megfelelően körültekintettél, akkor az sem fog zavarni senkit, ha csak egyet villantasz. Sok esetben odanézek, és ha van hely akkor nem fogok 5 másodpercet várni, hanem lehetőleg azonnal átsorolok.
Nem azt mondom, maga az indexelés hiánya engem rohadtul tud zavarni abban az esetben, ha az engem segített volna.
Például volt aki rám húzta a kocsit sávváltásnál. Vagy elém kanyarodott. Egyszer volt is ebből balesetem, azzal köszöntöttem az illetőt, hogy ha dobott volna egy indexet, akkor most nem állnánk itt.
Hétvégi szituáció: állok a sávban, balra indexelek. Jön a gyökér szemből, semmi index, csak elkanyarodik (neki) balra. Ha indexelt volna, akkor simán kanyarodhattam volna én is.
Én az esetek 80%-ban mellőzöm az idexelelést mert felesleges és egyébként sem szeretem viszont ha bekapcsolom időben teszem.
És igen pont ez a gyakori probléma hogy ez a sok köcsög az utolsó pillanatban használja és tényt közöl vele sőt elvárás hogy neked az elsőbbségről is le kell mondani mert a nagyságos úr bekapcsolta...
Tükörbe meg a holttérbe senki nem akar belenézni.
Úgyhogy én azt olvasom hogy az embereknek azzal van a baja ha nem indexelnek de ha az utolsó pillanatban teszik azzal semmi gond nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!