Kezdőknek korlátozás jöhet B kategóriával Olaszországban, mit szóltok hozzá?
Egy Lamborghinivel okozott halálos baleset az apropó, jó ötletnek tartanád idehaza is?
Korhatárral is nagy baj van szerintem.
17 évesen nem lenne szabad "B" kategóriás jogsit szereznie senkinek.
Én is megszereztem már 17 évesen és magamról tudom, hogy az nekem csak arról szólt, hogy végre szabsdság, az anyóson se pofázik be senki, lehet neki nyomni 140-150el országúton.
Aztán, ahogy 20 éves lettem elkezdtem leszokni erről, 21 éves koromra pedig már egyáltalán nem gyorshajtottam és eszembe se jutott azóta soha. Valahogy ott jött meg az eszem és nem kellett hálistennek baleset hozzá.
Pedig én egyébként alapból egy visszafogott személyiség voltam mindig is.
Anno az iskolatársaim között voltak keményen egoisták, ők is 17 évesen szereztek jogsit, 1 éven belül 80%-uk fejre állt az autóval...
Én 21 éves kortól engedném a B kategóriás jogsi megszerzését. Akkor már azért megjön az ember esze általában.
#9 Nem tudom azt mondani, hogy tévedsz, de ez a lényegen nem sokat változtat. Ha az egyes országok hatóságai nem hozhatnak random döntéseket arról, hogy ki mit mire használ. Ha a gyártó azt közúti autónak tervezi és hivatalosan annak határozza meg, akkor az az és kész, nem tudsz vele mit csinálni.
Azon kell dolgozni, hogy korlátozzuk a hozzáférést a felelőtlen sofőrök számára. Magyarországon tervezik most a pszichológiai vizsgálatot, Olaszországban tervezik a teljesítmény-korlátozott B kategóriát, ez a kettő együtt egy elég erős fellépés lehetne a probléma megszüntetésére, vagy legalábbis magas százalékú csökkentésére (feltéve, ha normálisan, felelősségteljesen és becsületesen működne az egész), ettől a ponttól pedig nem lenne semmi baj az erős autókkal.
Több dolgot sem értek az intézkedés kapcsán.
Először is, hétköznapi autókkal is hatalmas károkat és halálos baleseteket lehet okozni. Aki egy sportkocsiban azt hiszi magáról, hogy ő a Fittipaldi, az egy hétköznapi autóban majd szépen, higgadtan, felelősségteljesen fog vezetni?
A másik, hogy miért a jogsi megszerzésének idejéből van megtippelve, hogy ki az, aki felelős módon áll a vezetéshez? Ha megszerezted 17 évesen, akkor 20 évesen már felelősségteljesen közlekedsz? Ha megszerezted 40 évesen, akkor 42 évesen még nem közlekedsz felelősségteljesen?
Szerintem ez így csak egy látszatintézkedés arra, hogy megnyugtassa a háborgó, de komolyabban semmi mögé bele nem gondoló embereket.
Azt, hogy ráfér az olaszokra.
Is.
Egy szuper kis animáció az olasz közlekedésről, bár akár a magyarokkal is stimmelhet :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!