Miért húzza rám a kormányt több autós is, és mit tehetnék ellene?
Úton munkába és haza van egy szakasz ahol nincs járda.
Ezen a részen az úttest SZÉLÉN sétálok. Nem az út közepén ténfergek! Ha télen már besötétedett, akkor rakok a ruhámra egy fényvisszaverő csíkot, szóval nem is az a baj hogy nem vettek észre.
Egy idő után elegem lett hogy fél centire kerülnek csak ki az autósok, így rászoktam hogy átmegyek az út (nekem) bal szélre, úgy látom ha szemből jön valami és “félre tudok ugrani”.
Legnagyobb döbbenetemre viszont így is fél centiről kerülnek ki az autósok akik a hátam mögül érkeznek. Átjönnek a szembe sávba, látszólag csak azért hogy közel mehessenek hozzám (nincs semmi akadály, parkoló autó, úthiba vagy ilyesmi az úttest másik szélén!!) majd utána visszahúzódnak.
Miért csinálhatják ezt? Mivel dühítem fel őket ennyire? Mit tehetnék ellene?
"Tehát mész az út bal oldalán, az út szélén, hátad mögül jön egy autó, direkt áttér a bal oldalra, hogy centizve menjen el melletted?
Nekem ez elég hihetetlenül hangzik."
Velem ezt rendszeresen megcsinálják.
Panelban lakom, két ház között mentem át az úton. Jött egy autó, eleve nem éppen 50-el, hanem érezhetően gyorsított és olyan 70-80-al verte oda majdnem a padkához a kocsit, úgy rám húzta.
Hozzátenném, már eleve a túlsó sávban jártam, nem néztem rá, nem zavartam, csak arra figyeltem fel, hogy rohadtul gyorsít. Amikor már közel volt és odanéztem láttam, hogy jön át a felezőn és a végén még oda rántott a kormánnyal is.
Mindezt úgy, hogy után még vagy 5 percig állt 100 méterre az út végén mire ki tudott kanyarodni. Pusztán szórakozás volt számára az életem kockáztatása.
Illetve túrázásaim során tapasztaltam ilyeneket.
Egyszer már lakott terület határánál voltam, pontosan a táblánál, de még menetirány szerinti bal oldalon. Ott is annyit hallottam, hogy jön egy autó mint állat. Gondoltam is, hogy na ez sem 50-el esik be lakott területre.
Erre puff... konkrétan centikre tőlem elhúzott egy rohadt nagy dobozos furgon, majdnem elvitt a puszta menetszél.
Nyilván nem véletlenül csinálta, nem véletlenül játszott az életemmel. Csak ilyenkor úgy elbeszélgetnék vele, hogy számára ez miért okoz örömet?
Hozzátenném nem mutogattam, oda se néztem, nem öltözök kirívóan, se semmi. Egyértelműen nem velem van a gond, hanem azzal a frusztrált őrülttel aki a volán mögött ül.
Következő úton gyakorlatilag ugyanez volt ugyanazon a környéken. Csak nem furgonos, hanem egy Audista "fiatal" húzta rám a kocsit.
“ Inkább az lehet, hogy az út széle kritikán aluli, ezért (amíg szembe nem jön egy másik autó), mindenki teljesen a közepén meg”
Direkt írtam fent, hogy “ nincs semmi akadály, (…) úthiba vagy ilyesmi”
“ ne tedd, mert nem fognak meglátni”
Direkt írtam, hogy “ Ha télen már besötétedett, akkor rakok a ruhámra egy fényvisszaverő csíkot”
Légyszi olvassátok már el a leírást, okkal írtam le ezeket az infókat, hogy ne kelljen ezeket a fölösleges köröket futni a válaszokban :(
A fényvisszaverő csík ló*asz. Hiába van neked igazad, ha ők a nagyobbak. :(
Nagyimat így ölték meg. Tök szabályosan sétált az út szélén télen a korai sötétben, csík a táskán, falu főutcája, szóval még lámpa is volt, hátulról telibe csapta egy hülye pic*a, amelyik a kölykével foglalkozott ahelyett, hogy előre nézett volna. Annyi és olyan sérülést szenvedett, amik egyenként is halálosak lettek volna...
A nőnek még a jogsiját se vették el ott helyben, mert szegény akkor hogy megy haza a kölykével. Addig variálták a szakértői véleményt, amíg semmilyen büntetést nem kapott a nőci. Mert csak egy hülye vénasszony volt a sötétben az út szélén.
Vegyél egy lámpát az út felőli kezedbe. Mást nem tudsz tenni. Légy a lehető legláthatóbb.
Ezek után már tényleg csak azt tudom mondani, hogy menj a fűre, amennyire csak lehet. Meg vigyél akár még villogót is.
Engem autósként szinte letolnak, ha csak 80 - nal megyek este 10 - kor, pedig aztán töksötét van. Türelmetlenek, bunkók. Most nyaraltunk Horvátországban, csak lestem, hogy lehetne többel menni, de nem mennek, pedig világos van, jó az út. Városban is normálisan mentek. Ausztriát nem hozom példának, ott is bolondok, naponta járok.
Alapból a füvön menj (ha lehet), vagy lépj le, amikor hallod hogy jön egy jármű.
A csík helyett meg vegyél fel egy rendes láthatósági mellényt. Nappal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!