Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért húzza rám a kormányt...

Miért húzza rám a kormányt több autós is, és mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Úton munkába és haza van egy szakasz ahol nincs járda.

Ezen a részen az úttest SZÉLÉN sétálok. Nem az út közepén ténfergek! Ha télen már besötétedett, akkor rakok a ruhámra egy fényvisszaverő csíkot, szóval nem is az a baj hogy nem vettek észre.

Egy idő után elegem lett hogy fél centire kerülnek csak ki az autósok, így rászoktam hogy átmegyek az út (nekem) bal szélre, úgy látom ha szemből jön valami és “félre tudok ugrani”.

Legnagyobb döbbenetemre viszont így is fél centiről kerülnek ki az autósok akik a hátam mögül érkeznek. Átjönnek a szembe sávba, látszólag csak azért hogy közel mehessenek hozzám (nincs semmi akadály, parkoló autó, úthiba vagy ilyesmi az úttest másik szélén!!) majd utána visszahúzódnak.

Miért csinálhatják ezt? Mivel dühítem fel őket ennyire? Mit tehetnék ellene?

2023. aug. 29. 15:37
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Ja, lakott terület mellékutca, NEM a puszta közepén bandukolok az autóút szélén.
2023. aug. 29. 15:38
 2/25 anonim ***** válasza:
15%

az oldaltávolság centieiből ítélve, biztos, hogy jól látod?

szedsz valamilyen gyógyszert?

2023. aug. 29. 16:18
 3/25 A kérdező kommentje:

Huhh hallottam már róla hogy vannak akik mindent szó szerint vesznek és nem értik az érzékletes metaforákat, költői túlzásokat… szóval a kedvedért: indokolatlanul veszélyesen nagyon közel mennek el.

Szóval miért, és mit lehetne tenni ellene?

2023. aug. 29. 16:27
 4/25 A kérdező kommentje:
Mondjuk volt olyan hogy 0 centire volt, és nekem jött. Szerencsére az pont nem ment gyorsan és vastag ruha volt rajtam így nem lett baj. Szóval van hogy a “fél centi” még túl sok is.
2023. aug. 29. 16:29
 5/25 anonim ***** válasza:
73%
Méteres vasrúd a kezedbe, ha túl közel megy a kocsija bánja.
2023. aug. 29. 16:29
 6/25 anonim ***** válasza:
62%

Tehát mész az út bal oldalán, az út szélén, hátad mögül jön egy autó, direkt áttér a bal oldalra, hogy centizve menjen el melletted?

Nekem ez elég hihetetlenül hangzik.

Inkább az lehet, hogy az út széle kritikán aluli, ezért (amíg szembe nem jön egy másik autó), mindenki teljesen a közepén megy és mivel nem túl széles az út, de ezt úgy érzékeled, hogy közel megy el hozzád.

2023. aug. 29. 16:50
 7/25 anonim ***** válasza:
41%
Hidd el, senki sem megy le a padkára a kedvedért, ráadásul ha meg az aszfaltos úton mész, azt ne tedd, mert nem fognak meglátni. Töksötétben csak annyit láttam a biciklisből, hogy a pedálján visszaverődött a fény a sárga csíkról. Szerencsére. Észrevesznek, de olyan távolságból hogy nem tudnak jobban fékezni. Mondjuk ezer utálom az út szélén parkoló fekete autókat is, közvilágítás nuku, ő meg kilóg félig az útra.
2023. aug. 29. 17:08
 8/25 anonim ***** válasza:
61%

Megerősítem.

Keskeny mellékutcában ahol jellemzően a felező vonal sincs felfestve akkor megy az ember a jobb oldalon, amikor valaki szembe jön. Egyébként meg leginkább középen, mert ott kevesebb a kátyú a letört útszegély meg hasonlók.

2023. aug. 29. 17:11
 9/25 anonim ***** válasza:
79%
Esp vipera.
2023. aug. 29. 17:12
 10/25 anonim ***** válasza:
55%
Vigyél az út felőli kezedben egy kisbaltát, hidd el ki fognak kerülni :)
2023. aug. 29. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!