Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Megbuktam az elsosegelyvizsgan...

Valakihazivalaki kérdése:

Megbuktam az elsosegelyvizsgan. nagyon elvagyok keseredve! valakivel tortent mar ilyen?

Figyelt kérdés
sajnos kifogtam egy olyan vizsgaztatot akinek az elso masodperctol nem voltam szimpatikus. probaltam keszulni a vizsgara mindennap olvasgattam. borzasztoan elvagyok keseredve meg egymashoz sem szoltunk a vizsgaztatoval de mar ereztem h megfog buktatni, 5x tobbet kerdezgetett tolem mint a masik 3 embertol… a vizsga kozben megallas nelkul megjegyzeseket tett, hogy ha ezt nem tudom akkor azt se fogom tudni, hogy melyik a piros meg a zold lampa, en ezt egyszeruen nevetsegesnek tartom. Mas is bukott mar meg az elsosegely vizsgan?

2023. aug. 18. 12:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
30%
#10 Mondjuk nálunk is ez volt. "Tételeket" el sem mondtam, csak a könnyebbiket, és ott kiegészítettek, hogy "jó, hogy az elsősegélycsomag összes gézét rányomja a sebre, de biztosítani is kéne a helyszínt". Na, nekem a mai napig nem egyértelmű, hogy ha az út közepén keresztbe áll egy autó, és az alatt fekszik a sérült, akinek a karján vérzést látok, de fogalmam sincs, más sérült-e, akkor én ott mégis hogyan mit biztosítanék azon kívül, hogy a saját autóm mögé kirakom a háromszöget.
2023. aug. 18. 17:18
 12/19 anonim ***** válasza:
50%
Én bukás esetén nem másokban keresem a hibát és nem a kifogásokat keresem. Ha tudom az anyagot, akkor bármiről és bármennyit kérdezhetnek, tudok rá választ adni és nem tudnak megbuktatni. Legközelebb készülj fel jobban.
2023. aug. 18. 18:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

#12 Nyilvánvalóan ez a helyzet. Viszont pszichológusok is mondják, hogy a "reziliencia" része az, hogy a sikert magamnak könyvelem el, a bukást meg másnak. Mert bár nálam pont az van, hogy egy bukás ráébreszt, hogy legközelebb készülni kéne, nagyon sok ember ettől csak még jobban elássa magát, ha meg bebeszéli magának, hogy nem az ő hibája, akkor oldotta a kognitív disszonanciát, nem tartja magát butának (pedig egy bukás valóban felkészületlenséget jelent, nem butaságot!), és több kedve van a következő alkalomra készülni. Egyetemen mesélték.

Amúgy abszolút egyetértek veled, engem így neveltek, egyetemi oktatóként is így látom, sőt, mondok jobbat, aki IGAZÁN felkészült, attól nem csak bármit lehet kérdezni, hanem vizsgadrukk nélkül, magabiztosan megfelel bármire. De amikor forgalmi vizsgás kérdések alá ezt leírom, hogy nem izgulni kell, hanem odafigyelni, mert ha odafigyel, akkor szinte garantált a siker, akkor én vagyok az ördög következő eljövetele.

2023. aug. 18. 20:16
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 Ez így van a bukást követő néhány órában, de aztán az ember lenyugszik. Nem tudom, hogy mikor lett kiírva a kérdés, de hacsak nem hirtelen felindulásból, akkor ott már bajok vannak.

Egyébként én egyszer buktam forgalmin, akkor elkönyveltem magamban, hogy jó, akkor én befejeztem és nem vizsgázok le. Az indulatokat lekezeltem úgy, hogy elutasítottam az oktatóm "hazafuvarozzalak?" ajánlatát és mérgemben kigyalogoltam magamat. Hazaérve már hívtam is fel az oktatómat, hogy mégiscsak élnék a következő vizsgaalkalommal, jelentsen be.

2023. aug. 18. 21:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
#14 Nekem friss jogsival volt az a mottóm otthon, hogy "b*ssza meg a család, én nem újítom meg, ha lejárt az orvosim". Kiheveri ezeket az ember. Ki kell, vissza a lóra. Itt gyakorin amúgy végtelen kérdést/választ találsz arról, hogy fizetni kell, szivatnak, direkt tartanak vissza, direkt visznek szemét helyre stb. Mintha a mindennapi közlekedés bármiben is kevésbé lenne stresszes, mint a steril vizsga. Persze aki benne van, ezt nem látja. Aki meg használja is a jogsiját, annak nyilvánvaló. A para az, amikor leírja valaki, hogy 20 éve rendszeresen vezet, de még mindig az anyját a vizsgabiztosnak. Na, ott vannak gondok a fejben.
2023. aug. 18. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk eleve inkább egy beszélgetés jellegű volt az egész. A vizsgáztatónak szemmel láthatóan nem az volt a célja, hogy bemagoljuk a tételeket, hanem az, hogy értsük az alapvető elsősegélynyújtás fontosságát. Gyakorlatilag a vizsgán is tanultam.
2023. aug. 18. 23:14
 17/19 A kérdező kommentje:

elmentem masodszor es sikerult!!:)) nem reagalta tul a vizsgabiztos latta, hogy tudom amit kell es atengedett;

:)

2023. aug. 26. 15:15
 18/19 anonim ***** válasza:
80%
#17 Na látod. :)
2023. aug. 26. 19:35
 19/19 bazaltkaroly ***** válasza:
67%
Gratulálok!
2023. aug. 28. 09:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!