Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpár vagy roller?

Kerékpár vagy roller?

Figyelt kérdés
Ha nem azt nézzük, hogy rollerrel könnyebb balesetet okozni, akkor melyiket preferálod és miért? Elsősorban összehasonlítás érdekelne, hogy számodra miért jobb a másikhoz képest.

2023. júl. 21. 21:18
1 2 3 4 5 6
 11/57 nemaRendőrség ***** válasza:
81%

@10 ez egy nagyon sarkított és speciális eset.

Mindennapi használatra, rövidtávú utakra egy városban a roller 100x jobb alternatíva.

Egyrészt könnyebb tárolni lakásokban.

Másrészt 3km út miatt előszedni a bringát és menetfelszerelést kb duplázza a menetidődet (évekig jártam bringával munkahelyemre tudom)

Ettől függetlenül a bringa kényelmesebb, de a kocsi még kényelmesebb. A roller a praktikumban viszi a prímet

2023. júl. 23. 19:57
 12/57 anonim ***** válasza:
100%
2 km bringázásra elég egy rövidgatya, papucs is. Szobába fali tartóra simán fel lehet akasztani biciklit is.
2023. júl. 23. 20:07
 13/57 A kérdező kommentje:
A rokonom kifejezetten azért vett rollert, mert a 700 ezer Ft.-ot érő bringáját folyamatosan ellopták a tárolókból, míg egyszercsak nem tudták megtalálni az elkövetőt és elege lett belőle. A rollert összecsukja egy perc alatt, bedobja a hordozótáskába és viszi megával az irodába. Szerintem ez az, amit egyetlen kerékpár sem tud felmutatni.
2023. júl. 23. 20:32
 14/57 A kérdező kommentje:
#10 Hát jó, de 70 km ingázás az már inkább az autó kategória. Én biztos, hogy sem rollerrel, sem kerékpárral nem vállalkoznék rá. De ha mégis, akkor valóban a kerékpár jobb a roller akkuideje miatt.
2023. júl. 23. 20:34
 15/57 anonim ***** válasza:
100%
Én tegnap 130 km-et kerékpároztam és közben áthajtottam egy dobogókőn is! :D De ez csak kondi kérdése. Am hülye az aki egy közel millás kerékpárt ott hagy a bolt előtt! Viszik ezeket mint a cukrot. Ezért kell egy leharcolt szar is amit bárhol ott lehet hagyni, mindig ott lesz ha visszamész érte.
2023. júl. 23. 20:40
 16/57 A kérdező kommentje:

Az szép teljesítmény, gratulálok!

"Am hülye az aki egy közel millás kerékpárt ott hagy a bolt előtt! Viszik ezeket mint a cukrot. Ezért kell egy leharcolt szar is amit bárhol ott lehet hagyni, mindig ott lesz ha visszamész érte."

Eleve ez a baj, hogy így kell gondolkodni. Ha valaki imádja a kerékpárokat, akkor nem az az életcélja, hogy egy ócska kerékpáron tekerje le a fél életét, mert félni kell tőle, hogy a drágábbat ellopják.

2023. júl. 23. 20:46
 17/57 anonim ***** válasza:
84%

Pontosan, az adott felhasználástól függ. Rövidebb távon sokkal előnyösebb a roller, mert hacsak nem begurulsz egy kapun mindkét végponton és “ledobod” a kerékpárt, akkor bizony időigényes az indulás és lezárás (tároló kinyitása, lakat stb.). Ezzel szemben a rollert valószínűleg megfogod a lakásban, elindulsz, a végponton pedig szintén beviszed a lakásba / irodába / üzembe stb.

Egy faluban megint más. Én például csak kitolom a kapun, megyek 2 kilométert, a buszmegállóban pedig rápattintom a lakatot, miután odatoltam a tárolóba, kb. 20 másodperc az egész.

Azt viszont nem tudnám elképzelni, hogy rollerrel (akár manuális, akár elektromos) csak úgy, hobbiból elmenjek bárhova is egy körre.

Nekem egyébként Budapesten a tökéletes mobilitást a BUBI adta / adja meg, a lefedettségi területen belül bárhova könnyen eljutok és rendkívül olcsó. Nevetséges, hogy a rollerbérlés árából már simán megyek GreenGO-val is.

Röviden összefoglalva a kerékpározás számomra ugyanazzal a hátránnyal jár (csak mérsékelten), mint az autózás: ott van a nyakadon egy közlekedési eszköz, amit nem tudsz csak úgy ott hagyni bárhol, míg egy rollert simán beviszel bárhova.

2023. júl. 23. 22:10
 18/57 anonim ***** válasza:
94%

Abszolút a roller nálam a nyertes. Összecsukható, ezért könnyebb felrakni vonatra, buszra, az autó csomagtartójában is elfér.

Én nem megyek be autóval nagyobb város központi részébe, mert sem a forgalmat, sem a parkolóhely keresgélést nem szeretem. Lerakom az autót egy P+R-ben, onnan tömegközlekedek és/vagy rollerezek. Leginkább ÉS. Ugyanezt biciklivel nehéz megcsinálni.

Csak bicikliúton megyek vele, max 30-al, de városban inkább a 20-25 a jellemző.

A roller még soha nem hagyott cserben. Nem kellett műszaki hiba miatt tolnom. Tömör a kerék, nincs defekt. (Amúgy van biciklim is, azon is tömör a kerék. De azt csak saját városon belül használom.)

Nem a roller a hibás a balesetekért, hanem a vezetője.

Mivel tudom, mennyire nem látszik a rolleres, meg gyors is, láthatósági mellény városon belül is van rajtam rolleren es biciklin is. Nem megyek be egyetlen autós mellé soha akkor sem, ha az nem kanyarodik sehova. Nem megyek a járdán, a zebranál leszallok, gyalogoskent áttolom. Ez nem olyan nehéz.

2023. júl. 24. 19:00
 19/57 anonim ***** válasza:
35%

Még egy-két év, néhány újabb jogszabály és rendelet, aztán az elektromos roller megy a lecsóba.

Mi pedig még akkor is vígan bringázunk. 👍

2023. júl. 24. 20:16
 20/57 nemaRendőrség ***** válasza:
61%

@19

4-5 éve ezt mondják az emberek, ha nem régebb óta

2023. júl. 24. 21:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!