A Pesti kerékpátosok nagy része miért nem tart be semmilyen szabályt?
Azon túlmenően hogy a kerékpárút helyett a járdán tekernek nagy sebességgel sokan, de azok sem jobbak akik az úton mennek. Piros lámpát nem ismerik, a minap előttem ütött el egy biciklis egy nőt. Az elmúlt egy héten 3x történt meg velem, hogy megyek át a zebrán és a piros lámpától a biciklis behajt közénk, mintha szívnak lenne, hogy neki piros.
De itt előttem az is rendszeres, hogy érkezik a bringás a pirosról, és a zöld lámpától érkező autó elé tér, fékezésre késztetve azt.
Ha kocsival így közlekednék egy hétig se lenne jogosítványom, őket meg nem bünteti meg senki.
A rolleresekről nem is beszélve, azok még durvábbak. Hiába a belvárosban a sok kerékpárút, annyi a változás, hogy már gyalog sem biztonságos közlekedni, mert semmilyen szabályt nem tartanak be. Tisztelet a kivételnek.
A pesti autósok nagy része miért nem tart be semmi szabályt?
Autósként kérdezem.
Engem az sem érdekel, ha kinulláztok, de komolyan unalmas már ez a bringásokat szapuló kérdésáradat és a válaszok.
Persze, ez az oldal erre van stb. De nézzenek már az autósok magukba!
Több órányi felvételt tudnék nektek mutatni, amit felveszek. Ma is: egy mögöttem jövő autós jobbról megkerül (a pirosnál, eldönget a buszsávban, majd (az kanyarodósává válik a lámpánál), ott is átmegy a piroson előre.
Ez csak egy volt. Sima zebra. Ott a gyalog. Lassítok, megállok. Mögöttem jövő kikerül.
Kőbányai út, X. kerület.
A népligetnél kétsávos, a belső mellé nyílik egy balra kanyarodó. Aki dél felé menne, mind itt áll sorba, mert a következő lehetőség, talán egy kilométer is van.
Fickó elmegy az álló sor mellett, majd az orrát bedugja a legelső elé.
Pongrác út. Kétszer egy sáv, nem túl széles. Előttem meg teljesen szabályosan (!) egy bringás. Az ellenkező irány telített és mozdulatlan.
Szabályosan és biztonságosan nem tudom megelőzni a kerekezőt. Ballagok mögötte. Már veréssel fenyegetnek, üvöltöznek, dudálnak. Miért is?
Teljesen szabályosan közlekedem a Veres Péter út melletti kerékpárúton. Kanyarodó autó majdnem elüt, és még ő háborog. Autós hosszában (tk. mindegy) áll a kerékpárúton.
Ahol dolgozom, rendszeresen felállnak a járdára autósok, teljesen elzárva azt.
Amíg ilyenek vannak tömegesen, addig nem korrekt mindenért a bringás szidni. Sok a szabálytalan, nem is védem őket. Csak kicsit egyoldalú ez a hozzáállásotok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!