Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A Pesti kerékpátosok nagy...

A Pesti kerékpátosok nagy része miért nem tart be semmilyen szabályt?

Figyelt kérdés

Azon túlmenően hogy a kerékpárút helyett a járdán tekernek nagy sebességgel sokan, de azok sem jobbak akik az úton mennek. Piros lámpát nem ismerik, a minap előttem ütött el egy biciklis egy nőt. Az elmúlt egy héten 3x történt meg velem, hogy megyek át a zebrán és a piros lámpától a biciklis behajt közénk, mintha szívnak lenne, hogy neki piros.

De itt előttem az is rendszeres, hogy érkezik a bringás a pirosról, és a zöld lámpától érkező autó elé tér, fékezésre késztetve azt.

Ha kocsival így közlekednék egy hétig se lenne jogosítványom, őket meg nem bünteti meg senki.

A rolleresekről nem is beszélve, azok még durvábbak. Hiába a belvárosban a sok kerékpárút, annyi a változás, hogy már gyalog sem biztonságos közlekedni, mert semmilyen szabályt nem tartanak be. Tisztelet a kivételnek.

2023. márc. 26. 17:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

9. Meg tudom erősíteni! Bárhol képesek átmenni, de még szét sem néz. Volt, aki elkezdett velem üvöltözni, hogy zebra, meg zöld a lámpája. Igen. Valóban így volt. Kb. 40 méterre mögöttünk.

Egy kedves hölgy többször balhézott velem, mert szerinte tilos a buszmegállóban megállni. Igen tudom, hölgyem. Forgalmi okból állok. Őt az nem érdekli.

2023. márc. 27. 10:05
 12/14 Alex Fly ***** válasza:
24%
Pontosan azért, amiért az összes többi közlekedő is ugyanígy viszonyul a szabályokhoz. Járműtől függetlenül.
2023. márc. 27. 10:09
 13/14 anonim ***** válasza:
33%

Imádom az ilyen biciklisekre kihegyezett kérdéseket. A közlekedési morál en bloc a béka segge alatt az országban, annyi a különbség, hogy biciklin ülve felbátorodnak az emberek kicsit talán.

Nekem ugyan jogsim, de sokkal többet biciklizek, mint vezetek (vidék). Nincs olyan nap, hogy ne látnék legalább pár autóst hajmeresztő dolgokat művelni: kitolat elém, nem akar megvárni, hiába van elsőbbségem, türelmetlenkedve elkezd „rám kanyarodni”.

2023. márc. 27. 13:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Én kerékpározom és igaza van a kérdezőnek, a 90% úgy megy mintha hallhatatlan lenne, semmi veszélyérzetük nincsen.
2023. márc. 28. 09:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!