Ebben a helyzetben az 1-es vagy a 2-es jármű mehet elsőnek?
Figyelt kérdés
Nincs tábla akkor a jobbkéz szabály van érvényben tehát ilyenkor nincs kanyarodási szabály ugye jól tudom?
És így az 1-es mehet elsőként igaz?
2010. okt. 13. 19:51
3/11 anonim válasza:
igen, benn van a nevében: jobbkéz szabály :D
jobb oldalinak kell elsöbséget adni
4/11 anonim válasza:
úgy értem annak kell megadni az elsöbbséget aki jobbra van
5/11 anonim válasza:
ááá nem tudok fogalmazni.
azé az elsöbbség aki jobb oldalon van
6/11 anonim válasza:
egyenrangu utkereszteződésben, a jobbról érkezőnek van elsőbsége.igaz sokan nemtudják,ezért érdemes odafigyelni.egy fuggalmegtudnám taníttani a hülyéket.
8/11 anonim válasza:
Igen, ez sima jobb-kézszabály. Viszont a mi városunkban van egy pár olyan kereszteződés, ahol nem adják meg, mert meg vannak győződve, hogy elsőbbségük van, holott nincs. Érdemes figyelni!
9/11 anonim válasza:
Az megy elsőnek amelyik BMW:D
Amúgy nem mindig adják meg mert sok kereszteződésnél van elsőbbségadás kötelezős tábla, és sokan azt gondolják hogy ha nekik nincs, akkor a jobbról vagy balról jövőnek van.
Kevés az egyenrangú útkereszteződés.
10/11 anonim válasza:
nagyon ritka az egyenrangú útkereszteződés, sőt itt zalaegerszegen ahol lakom még nem is találkoztam ilyennel de ilyenkor jobbkéz-szabály érvényesül mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!