Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ebben a helyzetben mi a...

Ebben a helyzetben mi a pontos szabály?

Figyelt kérdés

Adott egy egyirányú utca. Az utca felénél ki van téve egy ↓↑ tábla, ami ugyebár a kétirányú forgalomra hívja fel a figyelmet. Kb. 3 m után az egyirányú úton továbbhaladva balra van egy kis utca, iletve még tovább haladva kb. 5 métert előre vége van az egyirányú útnak, kereszteződéshez érünk, ahonnan jobbra-balra lehet kanyarodni.

Kérdésem az lenne, hogy a ↓↑ tábla az út mely részétől érvényes?

2010. okt. 11. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
elég zavarosan írtzad, de a tábla vonalától érvényes.
2010. okt. 11. 15:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Hát bocs, ha zavaros volt.

Tulajdonképpen ha a jelzés a tábla vonalától érvényes, akkor a balra található utcába hogyan kell bekanyarodni?

Csak azért kérdem, mert emiatt buktam meg vizsgán, de nekem ez nem volt egyértelmű.

2010. okt. 11. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
rajzold már le Paintbe légyszíves
2010. okt. 11. 22:14
 4/10 anonim válasza:

A tábla vonalától érvényes a szabály ami jelentheti a te elsőbbséged vagy a szembejövöét. De a tábla a kanyarodásodat nem befolyásolja. Mert az csak annyi hogy onnantól nem egyirányú.(mondjuk azt nem értem hogy miért a kereszteződés előtt változtatja.) Vagy a kötelező haladási irányt nem vetted figyelembe, vagy nem húzódtál az út megfelelő oldalára kanyarodáskor.

Ha valami hülyeség akkor félreértelmeztem elnézést érte.

2010. okt. 12. 23:02
 5/10 anonim ***** válasza:

na igen, itt jön be, hogy a kreszben sok értelmetlenség van, ugyanis:

Szabály szerint a "szembejövő forgalom" tábla veszélyt jelző tábla, és az ilyeneket lakott ter.-en belül a veszély kezdete előtt 50-100-m-re kell elhelyezni (ha a tábla alatt nincs kiegészítő tábla). Egyik kérdés, hogy a kereszteződések hány méterre vannak a táblától? Mert simán lehet hogy a közútkezelő "arra gondolt" hogy a kereszteződéstől kétirányú, csak lefelejtette a kiegészítő táblát. Az érdekesség viszont az, hogy a kereszteződéstől meg a táblának nincs értelme, hiszen a kereszteződés (bár hivatalosan nem, de implicit módon mégis feloldja) véget vet az egyirányúnak. Szóval én balra tuti az út bal széléről kanyarodtam volna. Bár a VB-t nyugodtan megkérdezhetted volna, hogy miért is ez a szitu....

2010. okt. 12. 23:52
 6/10 A kérdező kommentje:

Én úgy értelmeztem, hogy a táblától kétirányú forgalom van, és ezért a tábla után 3 m-re balra található utcába a jobb oldalról kanyarodtam be. Hiba volt.

Lehet h hülye vagyok, de nekem ez a helyzet kicsit bonyolult.

2010. okt. 13. 12:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, hülye vagy. Lakott területen belül a veszélyt jelző táblákat 50-100 m-re a veszély kezdetétől rakják ki. KRESZ-en hogy mentél át?
2010. okt. 13. 15:19
 8/10 A kérdező kommentje:

KRESZ-en hogy mentem át?

Le*******m a vizsgabiztost! :-)

Hülye majom.

2010. okt. 13. 17:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát ez látszik sajnos.
2010. okt. 13. 19:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Valahol azért boldogsággal tölt el, hogy ennyi remek, szabályokat a végletekig ismerő és azokat maradéktalanul betartó ember él ebben az országban :-))
2010. okt. 14. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!