Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hány méter követési távolságot...

Hány méter követési távolságot kell tartani ha egy autó előttem 30 km/h ill. 50 km/h sebességgel halad a városban?

Figyelt kérdés

Ma a városban leugatott egy ember, mert fékeztem 50-ről 30-ra mert sebesség korlátozás volt útépítés miatt és rám volt teljesen tapadva a hátsó felemre. Hirtelen fékezett a gumija is csikorgott. Tényleg nem sok hiányzott hogy belém jöjjön... Pedig nem hirtelen fékeztem, de ő tuti hogy nem 50-el száguldott mögöttem és egy körforgalom is volt mögöttünk, messziről is már láttam hogy keresztül hajtott rajta mint egy rakéta.

A kereszteződésnél meg is állt mellém lehúzott ablakkal és ugatta hogy mit képzelek magamról hogy csak úgy hirtelen fékezek és majdnem belém jött.

Hát mondom figyelj, nálad nem létezik követési távolság??

Azt ugatta, milyen követési távolságról beszélek?? Mondom kb. egy autó hossznyi 5 méter hogy tudjál ilyen helyzetben megállni, mint amit most átéltél.

Akkor is hajtogatta a magáét.

Aztán elmentem mert kár volt vele vitatkozni.

Hány m követési távolságot kell tartani lakott területen belül?

Mindig 3 másodpercet, vagy kb. 5 métert?

Hagyjuk azt a szöveget hogy "annyival hogy biztonságosan meg lehessen állni" na de hány méter az az annyi??

2023. júl. 4. 19:40
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

2 útszéli oszlop közt 50 méter van. 3 oszlop 100méter De este legyen csak 4 oszlop úgyis alszol.

Városban viszont nincsenek oszlopok, ott 15 méter legyen, azaz láss minél többet az előtted levő előtti térből is.

2023. júl. 5. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!